Najnovije

STIGLI FRANCUSKI PLAĆENICI: Čamcima do Odese, a u smrt...

Plaćenička bagra...

Oko 60 plaćenika koji govore francuski jezik stiglo je u luku Odesa u tri čamca, otkrili su za RIA Novosti pripadnici nezvaničnih proruskih snaga.

"Lokalni stanovnici zabeležili su dolazak tri čamca sa stranim plaćenicima sa ukupno oko 60 ljudi u pomorsku luku u Odesi. Bili su naoružani, i opremljeni i međusobno su komunicirali na francuskom", rekao je anonimni izvor.

Prema njegovim rečima, dolazak plaćenika dogodio se 9. juna.

"Po dolasku u luku Odesa, ovo strano vojno osoblje se raštrkalo po gradu. Oni pokušavaju da ne napuštaju svoja mesta boravka i generalno izbegavaju na svaki mogući način bilo kakav kontakt sa lokalnim stanovništvom", dodao je izvor.

Podsetimo, ruska strana više puta je isticala da se u ukrajinskim oružanim snagama nalaze francuski plaćenici.

Ruske trupe su tako sredinom januara uništile privremeni centar za strane plaćenike u Harkovu, a većina njih su bili Francuzi. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, vojska je tada uspela da eliminiše više od 60 militanata.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova je, uprkos mnoštvu dokaza o prisustvu francuskih plaćenika u ukrajinskoj vojsci, pokušalo to da demantuje i da se ogradi od postojanja francuskih boraca u Ukrajini, tvrdeći da je sve to "gruba manipulacija Rusa".

Ipak, francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu poručio je da država ne može da zabrani svojim građanima da ratuju, jer je Francuska "ipak demokratska zemlja", a priznao je i da "postoje Francuzi koji su otišli ​​da ratuju u Ukrajinu u ukrajinskoj vojnoj uniformi". 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA