Najnovije

Vulin: Nije problem u Kurtiju, već u Evropskoj uniji koju vode lažovi

Srbija nikada ne bi potpisala Briselski sporazum da se tim dokumentom Priština nije obavezala na formiranje ZSO, ukazao je Vulin.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin ocenio je, povodom izjave specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nada da će Priština formirati Zajednicu srpskih opština 12 godina nakon što je potpisan Briselski sporazum, da nije problem u premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, već, kako je naveo, u tome što Evropsku uniju "vode lažovi".

"Miroslav Lajčak je izrazio nadu da će Priština formirati ZSO. Dvanaest godina posle Briselskog sporazuma, Lajčak se u ime Evropske unije nada da će Kurti sprovesti dogovoreno i ubeđuje ga da će ako formira ZSO biti nagrađen, a ne kažnjen zato što 12 godina Srbi nisu dobili ZSO", saopštio je Vulin.

On je podsetio da Srbija nikada ne bi potpisala Briselski sporazum da se tim dokumentom Priština nije obavezala na formiranje ZSO.

"Da Evropska unija i Ketrin Ešton nisu potpisali formiranje ZSO sa izvornim nadležnostima i direktnim finansiranjem od strane države Srbije, nikada ne bismo potpisali Briselski sporazum. Ako nam je za utehu, tako su Minskim sporazumom slagali Rusiju. U Briselu su lagali Srbe, u Minsku Ruse, a lažu nas isti. Nije problem Kurti, već je problem što Evropsku uniju vode lažovi. Srbi, šta nije jasno", poručio je Vulin.

MOSKVA UDARILA GDE JE NAJBOLNIJE! Suhoji, klizne bombe, kinžali nisu najubojitije rusko oružje u Ukrajini!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA