Najnovije

GORI NOVO ŽARIŠTE: Sprema se rat neviđenih razmera

Izraelska vojska je saopštila da su operativni planovi za ofanzivna dejstva u Libanu odobreni i spremni za izvršenje. Ovaj razvoj događaja dolazi u svetlu rastućih tenzija između Izraela i Hezbolaha, što je izazvalo strah od mogućeg rata velikih razmera.

Šef izraelskog ministarstva spoljnih poslova izjavio je da će, u slučaju rata, Hezbolah biti uništen, naglašavajući odlučnost Izraela da se suoči sa ovom militantnom grupom.

Sa druge strane, lider Hezbolaha, Hasan Nasralah, rekao je da njegova organizacija poseduje obaveštajne podatke o izraelskim planovima da bombarduju libanske aerodrome sa Kipra. U svom govoru, Nasralah je upozorio da će, ukoliko se ovi napadi realizuju, Sredozemno more postati pakao za Izrael i njegove saveznike.

Pored toga, Nasralah je izdao jasno upozorenje kiparskoj vladi: „Ako otvorite svoje aerodrome i baze za Izrael kako bi on mogao da udari na Liban, naći ćete se uvučeni u rat.“ Ova izjava dodatno podiže ulog u ovoj već napetoj situaciji, dovodeći do straha od šireg regionalnog sukoba.

RUSI GRUVAJU MOSTOVE! Stigao “Iskander”, ruše se ukrajinske baze...

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA