Najnovije

Komisija: Fondacija Jelene Zelenske umešana u otmicu dece

Specijalna parlamentarna komisija za istraživanje zločina kijevskog režima nad maloletnicima saopštila je danas da u kidnapovanju dece učestvuju posebni odredi koji dejstvuju pod pokroviteljstvom policije.

Kijevski režim razvio je čitavu šemu za kidnapovanje, oko 1.600 dece u periodu od 2014. godine do septembra 2022. nestalo je sa teritorije Donbasa, koja je bila pod kontrolom ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju ruske Parlamentarne komisije za istragu krivičnih dela kijevskog režima nad maloletnicima.

Prema rečima kopredsedavajuće parlamentarne komisije Ane Kuznjecove, ukrajinske vlasti su stvorile pogodne uslove za otmicu dece izdavanjem dekreta o njihovoj prinudnoj evakuaciji.

Decu često odvode i protiv njihove volje specijalizovani odredi "Beli anđeo" i "Feniks", koji rade pod pokroviteljstvom policije, otkrila je Kuznjecova, te dodala da je u šemu uključen i Fond Jelene Zelenske, žene Vladimira Zelenskog.

Duma Rusije danas je, takođe, usvojila konačni izveštaj o do sada istražnim zločinima kijevskog režima nad maloletnicima. Predsednik Dume Vjačeslav Volodin istakao je na sastanku da "deca ginu", dok se sve to javnosti predstavlja pod drugim uglom, "kao da ukrajinska strana u vidu fašističkog režima nema veze sa tim".

"A i te kako imaju. Krivi su oni", izjavio je Volodin. 

ŠTA JE OVO UKRAJINA URADILA? Rusi gledaju i ne veruju svojim očima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA