Najnovije

RUSI GRUVAJU MOSTOVE! Stigao “Iskander”, ruše se ukrajinske baze (VIDEO)

„Rusi skidaju mostove pred napad na Borovaju“: „Iskander“ stigao duž arterije snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine preko reke Oskol.

U poslednjem nizu napada, ruska vojska je izvela precizne udare na most preko reke Oskol u oblasti Gorohovatka u Harkovskoj oblasti. Kako izveštavaju neprijateljski resursi, cilj ovih udara je da se komplikuje logistika Oružanih snaga Ukrajine na deonici Borovaja.

Prema izveštajima, raketa je pogodila ključni most koji je služio kao važna arterija snabdevanja za ukrajinske snage. Ovaj napad predstavlja još jedan dokaz da se Rusija sprema da pojača svoje vojne aktivnosti u ovom pravcu.

Ruski izvori potvrđuju da je grupa trupa Zapada otkrila prelaz preko akumulacije Krasnooskol, koji je neprijatelj koristio za snabdevanje i rotaciju svojih trupa. Taj prelaz je bio meta visokopreciznog udara OTRK-a Iskander-M, što dodatno potvrđuje nameru Rusije da poremeti ukrajinske snabdevačke linije i oslabi njihovu poziciju na frontu.

Ove akcije su deo šire strategije ruske vojske da prekine logističke tokove i pripremi teren za eventualni napad na Borovaju. Udar na most preko reke Oskol ukazuje na nameru da se uspori napredak ukrajinskih snaga i ojača ruska prisutnost u kritičnim oblastima.

NATO PRIZNAO PORAZ? Alarm u Alijansi, Rusi su u prednosti 20 godina, sve države da se ovog trena udruže!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA