Najnovije

ŠTA JE OVO UKRAJINA URADILA? Rusi gledaju i ne veruju svojim očima

Ukrajinske snage su granatirale selo Nevskoje u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) koristeći raketni sistem "Grad", a razlog bi mogao biti greška u proračunima artiljeraca ili provokacija s ciljem optuživanja ruskih snaga, izjavio je za RIA Novosti vojni ekspert i penzionisani potpukovnik LNR-a Andrej Maročko.

- Naoružane formacije Ukrajine izvele su napad na naselje u LNR-u pod njihovom kontrolom. Ukrajinski militanti su granatirali okupirano naselje Nevskoje koristeći raketni sistem "Grad" kalibra 122 milimetra. Vatra je otvorena iz vozila BM-21 'Grad', korišćeno je najmanje 40 projektila - rekao je Maročko za agenciju.

Prema njegovom mišljenju, napad na selo mogao je biti rezultat "prijateljske vatre" i greške u proračunima ukrajinskih artiljeraca, ali i nameran napad na preostale civile u Nevskom radi propagande i diskreditacije ruskih oružanih snaga.

Ministarstvo odbrane Rusije je u ponedeljak saopštilo da su jedinice grupacije "Zapad" zauzele povoljnije položaje i nanela poraz formacijama 14., 43., 44., 116. mehanizovane brigade i 3. jurišne brigade ukrajinskih snaga u oblastima naselja Šijkovka, Sinjkovka, Peski-Radkovske, Druželjubovka u Harkovskoj oblasti i Nevskoje u Luganskoj Narodnoj Republici.

Švajcarski "Noje Cirher cajtung" o otvaranju rudnika litijuma u Srbiji: Vučićev poljubac za Rio Tinto

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA