Najnovije

VATRENI PAKAO! Ukrajinske snage gore na Harkovskoj oblasti (VIDEO)

Vatreni pakao na položajima Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti: 2 ODAB i 2 FAB spalili neprijateljsku pristalicu.

Na snimku se vidi desantni napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Orljanskoe, na pravcu Kupjanskoe, gde su istovremeno korišćene dve FAB i dve ODAB klizne bombe. Ove eksplozije su rezultirale masovnim uništenjem neprijateljskih položaja.

ODAB je volumetrijska detonirajuća avionska bomba sa mnogo složenijim dizajnom od FAB-a. Prilikom sudara sa površinom, specijalno punjenje raspršuje tečni eksploziv, koji formira smešu zapaljivog aerosola oko mesta udara bombe. Nakon što se smeša dovoljno proširi, uključujući i neprijateljska skloništa, pokreće se drugo detonirajuće punjenje koje pali ovaj oblak goriva, sagorevajući sve oko sebe.

Ovaj napad je izazvao značajnu štetu na ukrajinskim položajima, dodatno komplikujući njihovu odbranu u ovoj strateški važnoj oblasti. Snimci napada pokazuju koliko je razorna moć ovih bombi i kako su upotrebljene da bi se nanela maksimalna šteta neprijateljskim snagama.

RUSI GRUVAJU MOSTOVE! Stigao “Iskander”, ruše se ukrajinske baze...

Izvor:Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA