Najnovije

Doktori za Beograd: Nestorovićev pokret planira širenje i u Crnoj Gori

"Prija mi ovakav rezultat, a budući da će situacija u svetu da se menja, jačaće naša ideja o suverenoj Srbiji okrenutoj od Evropske unije, ka Istoku i BRIKS-u ", izjavio je Nestorović za RT Balkan.

"Čeka nas veoma težak period, rezolucija o Srebrenici će rezultirati velikim pritiskom na Republiku Srpsku i Srbiju, i mi ćemo, kada stabilizujemo situaciju u Srbiju kada je u pitanju pokret, pokušati da proširimo delovanje i u Crnoj Gori jer mislimo da srpska ideja u Podgorici nema dobrog reprezenta", kaže za RT Balkan nosilac liste "Mi – snaga naroda" za beogradske izbore Branimir Nestorović.

Dodaje da, iako još nisu zvanično objavljeni rezultati popisa, neformalno se zna, da se više od 50 odsto građana CG izjasnilo kao Srbi, a da svi oni nemaju odgovarajućeg predstavnika u crnogorskoj vladi.

"Spajićeva vlada koja je izabrana uz pomoć srpskih glasova je glasanjem za rezoluciju o Srebrenici jasno izdala tu ideju, i mislimo da postoji potencijal da se širimo na Crnu Goru u budućnosti, kao i na neke druge srpske zemlje, jer mi i jesmo pokret koji se zalaže za ujedinjene svih srpskih zemalja", kaže Nestorović.

Dodaje da će i priznanje "Kosova" od strane Srbije ponovo biti stavljeno na dnevni red.

Ocenio je da je ovaj pokret "anomalija u sistemu koja je preživela sve moguće krize", i da će nastaviti dalje.

"Kad se pogledaju rezultati izbora, mnoge partije sa ozbiljnom infrastrukturom su propale, a mi smo uspeli da pređemo cenzus, na više od osam odsto, što je fantastičan uspeh", ocenio je naš sagovornik i dodao da iako nemaju imperativ velikih rezultata, već da "razvijaju pokret i ideju".

"Prija mi ovakav rezultat, a budući da će situacija u svetu da se menja, jačaće naša ideja o suverenoj Srbiji okrenutoj od Evropske unije, ka Istoku i BRIKS-u ", poručio je Nestorović.

Antonijević: Imamo snage, volje i znanja

I kandidat za gradonačelnika ovog pokreta Borislav Antonijević ocenjuje ovaj izborni uspeh kao "ozbiljan" s obzirom na to da njihova lista nije bila zastupljena u medijima.

"Možete li da zamislite šta bi bilo da smo bili zastupljeni, hajde ne baš kao SNS, ali barem kao Savo Manojlović? Mi nismo željni pažnje, znamo šta hoćemo, znamo šta možemo, godinama to dokazujemo u svojoj struci. Evo sada ćemo moći dodatno da se posvetimo struci, i bićemo više sa pacijentima zahvaljujući ovom neregularnom procesu", rekao je Antonijević.

On je najavio i buduće planove ovog pokreta, pa je tako istakao da je "Mi" predao predlog za povlačenje zakona o rodnoj ravnopravnosti, kao i da će pokrenuti pitanje donošenja rezolucije o genocidu NDH u Skupštini Srbije.

"Biće ovo dosta interesantan period za nas, imamo volje, snage, ali i znanja i struke da sve pokrenemo na pravi način", zaključio je sagovornik RT Balkan.

NE POTPISUJTE ZAPISNIKE KAO NAREDBA: Šta to sprema Savo Manojlović u Beogradu?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA