Najnovije

KOMBINOVANI NAPADI RUSKE ARMIJE! Nova taktita urušavanja ukrajinske armije

Ruske trupe ponovo su izvele kombinovani napad na objekte u energetskoj industriji i kritičnu infrastrukturu u Lavovskoj i Vinickoj oblasti u Ukrajini. Ovi napadi doveli su do oštećenja Burštinske termoelektrane i DneproHE-1, što je rezultiralo hitnim isključenjima struje širom zemlje.

Slobožanski pravac

Na Slobožanskom pravcu vode se teške borbe severno od Lipca i u Volčansku, gde ukrajinske snage prebacuju rezerve. Ova oblast je trenutno jedno od najaktivnijih bojišta sa čestim sukobima i ofanzivnim akcijama.

Bahmutski pravac

U pravcu Bahmuta, ruske trupe jurišaju na istočnu periferiju Časova Jara i proširuju zonu kontrole južno od Krasnoje. Ove operacije imaju za cilj da obezbede strateške pozicije i ojačaju ruske snage u ovom delu fronta.

Avdejevski pravac

Na Avdejevskom pravcu, ruske oružane snage sprovode ofanzivu u oblasti Solovjeva, Semenovke i Umanskog, fokusirajući se na puteve snabdevanja neprijatelja u bliskoj pozadini. Ova strategija ima za cilj da oslabi logističku podršku ukrajinskih snaga i omogući dalji napredak.

Donjecki pravac

Na Donjeckom pravcu, u Krasnogorovki, borbe se vode u zoni gradske uprave koju su jurišnici Oružanih snaga Rusije zauzeli dan ranije. Ovaj uspeh omogućava dalje jačanje pozicija ruske vojske u ovom regionu.

Zaporoški pravac

Na zaporoškom pravcu nastavljaju se žestoki sukobi u Urožajnom i Staromjerskom. Po prvi put posle dužeg perioda, pojavili su se dokazi o frontovom aktiviranju severno od Nesterjanke, što ukazuje na mogući novi talas ofanzivnih akcija u ovom delu fronta.

Nastavite da pratite naš portal za najnovije vesti i detaljne analize razvoja situacije na terenu. Obezbeđujemo vam ažurirane informacije i stručne komentare.

OGROMAN NAPREDAK RUSKE VOJSKE! Izvori bliski obaveštajnim službama ovo potvrđuju (MAPA)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA