Najnovije

Priština obavestila zemlje Kvinte o hapšenju pripadnika OVK na Merdaru

Prištinski zvaničnici pozvali su međunarodnu zajednicu da preduzme konkretne korake za momentalno puštanje na slobodu Tefika Mustafe.

Priština je obavestila zemlje Kvinte o hapšenju građanina tzv. Kosova Tefika Mustafe juče na administrativnom prelazi Merdare, prenela je Koha.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče je saopštio da je uhapšena osoba koja se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji. 

Mustafa je, kako je objasnio Dačić, naveden u izjavama svedoka kao pripadnik OVK i učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića.

Otmica se dogodila 19. juna 1999. godine na magistralnom putu Priština-Gnjilane, kod mesta Labljan, nakon čega se srpskim policajcima gubi svaki trag.

Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je najoštrije osudilo hapšenje Mustafe i zatražilo njegovo momentalno puštanje na slobodu. 

Kako su saopštili, Kancelarija za vezu Kosova odmah je obavestila diplomatska predstavništva SAD, Velike Britanije i drugih zemalja u Beogradu i uputila zvaničan zahtev Kancelariji za vezu Srbije na Kosovu da dobije potvrdu o hapšenju, kao i pojedinosti o tome. 

"Najoštrije osuđujemo pritvaranje, hapšenje i maltretiranje građana Kosova i istovremeno pozivamo međunarodnu zajednicu da preduzme konkretne korake za momentalno puštanje na slobodu Tefika Mustafe i zahtevamo odgovornost srpske države za ove samovoljne i destruktivne radnje koje su u suprotnosti sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima", navode oni.

Priština je pozvala svoje građane da im se jave u slučaju da se suoče sa poteškoćama različite vrste tokom putovanja kroz Srbiju. 

DODIK ZA RUSKE MEDIJE: BiH preprodaje oružje Kijevu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA