Najnovije

ŠOLC ŠALJE OPASNU PORUKU: Branićemo svaki pedalj NATO teritorije!

Nedavni potez NATO da ojača istočni krak usmeren je ka odvraćanju Rusije, rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc, dodajući da se time Moskvi stavlja do znanja da će Alijansa biti spremna da se brani, ako je neophodno, navodi Rojters.
Šolc

Šolc

Govoreći na Istočno-nemačkom ekonomskom forumu, kojem je prisustvovala litvanska premijerka Ingrida Simontje, Šolc je rekao da je Nemačka odigrala ključnu ulogu u prisustvu NATO na granici sa Rusijom na Baltiku.

"Pretnja od Rusije će se nastaviti, a mi i naši saveznici smo rešili prošle godine da rasporedimo dodatne jedinice u baltičke države i da tamo trajno postavimo čitavu brigadu. Ovim pokazujemo Rusiji da smo spremni da branimo svaki pedalj teritorije zemalja NATO od eventualnog napada", poručio je Šolc.

Podsećamo, Nemačka je dozvolila Ukrajini da koristi isporučeno oružje za gađanje ciljeva na teritoriji Rusije.

Portparol nemačke vlade rekao je da je to u skladu sa međunarodnim pravom, i da Ukrajina ima pravo da se brani od ovih napada.

"U tom cilju, ona takođe može u tu svrhu da koristi oružje koje je isporučeno, i iz Nemačke, u skladu sa svojim međunarodnim pravnim obavezama", rekao je  portparol vlade Štefan Hebestrajt.

Prethodno su SAD odobrile upotrebu američkog oružja za ciljeve u Rusiji u ograničenoj meri. Ovo se odnosi samo na kontraudare u odbrani grada Harkova na istoku Ukrajine, preneli su američki mediji.

Pogledajte OVDE fizički obračun Lazovića sa aktivistima SNS-a u centru Beograda

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA