Najnovije

VLADIMIR BASENKOV: Zapad želeo da razbije Rusiju, a sam se - razbio o Rusiju

Konflikt Rusije i Ukrajine mogao je biti davno završen da ne postoji hibridno učešće u sukob država kolektivnog Zapada.

Protiv zvanične Moskve uvode sankcije, Kijevu daju naoružanje i strane plaćenike, a i učestvuju u operacijama diverzantskog karaktera. Pomoć kijeskom režimu, ljudi u Rusiji doživljavaju kao pokušaj zapadnih političkih elita da maksimalno oslabe RF zbog njene samostalne spoljne i unutrašnje politike.

Zapad na čelu sa SAD pokušava da očuva svoju hegemoniju u svetu.

Na Zapadu sankcije prema Rusiji smatraju efikasnim instrumentom uticanja na društvo. A efekat im je dijametralno suprotan: s jedne strane, Rusiji uspeva da izbegne posledice sankcija i čak poveća BDP, a sa druge strane, sankciona agresija s pravom izaziva negativnu reakciju društva.

Nestanak velike količine zapadne robe i sredstava za proizvodnju dao je Rusima veliku motivaciju za sopstveni razvoj i pronalaženje novih tržišta. Osim toga, prekid odnosa sa Zapadom omogućio je da Rusija krene u oslobađanje od velike koncentracije prozapadnih liberala u vlasti, biznisu, kulturi i obrazovanju.

Još tačnije, sankcije su postale svojevrsni katalizator jačanja suvereniteta Rusije.

Istovremeno, rusko društvo jasno vidi dvostruke standarde koje zapadna propaganda koristi za blaćenje Rusije i pokušaje da se ona izoluje na međunarodnoj areni. Ipak, vreme nakon početka SVO već je pokazalo da je postignut suprotan efekat: Rusija se sigurno može smatrati centrom nade u svetu.

Sve konzervativne snage na planeti gledaju na Rusiju sa oduševljenjem, očekujući odlučan udarac protiv zapadnih okupacionih snaga.

Tzv. Zapad je značajna manjina kako po broju država tako i po broju stanovnika - u poređenju sa ostalim državama u svetu. A BRIKS, koji jača i koji je sve popularniji, poseduje tržište za plasman robe koje je najveće na planeti.

Za Srbiju ne bi bilo loše da razmotri saradnju sa BRIKS-om i samom Rusijom (o čemu se regularno čuju pozivi u samom srpskom društvu). Zapadne organizacije ne doprinose razvoju Srpskog sveta već ga lukavo kolonizuju i uništavaju, obećavajući ekonomsko blagostanje.

Glasanje u OUN o navodnom genocidu u Srebrenici takođe je diskreditovalo samu međunarodnu organizaciju i zapadne saveznike na čelu sa SAD, koje permanentno menjaju međunarodno pravo nekim proivoljno stvorenim «pravilima».

Rusija uopšte nije zainteresovanja za eskalaciju sukoba sa Zapadom koji joj u silnoj zlobi preko svojih lidera preti otvorenim ratom.

Istina, ni same zapadne zemlje to ne žele zbog pada privredne aktivnosti u SAD i EU koji je izazvan stavljanjem privrede na «ratni kolosek» zbog pomoću Ukrajini.

Rat «do poslednjeg Ukrajinca» može postati rat «do poslednjeg Evropejca i Amerikanca» u bukvalnom smislu te reči sa tužnim finalom po države Zapada.

Pogledajte OVDE brutalne fizičke obračune aktivista SNS-a i opozicije

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA