Najnovije

DRAMA U KIJEVU: "Telohranitelj Zelenskog izveo državni udar!"

Deset službenika Uprave državne bezbednosti Ukrajine (UGO) optužilo je Maksima Donjeca, v.d šefa odeljenja i ličnog telohranitelja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, za "neovlašćeno preuzimanje vlasti“, objavio je portal Strana.ua.

Prema rečima službenika, nakon smene prethodnog lidera, Donjec je, kao njegov zamenik, samostalno izdao dekret o svom unapređenju, što je protivzakonito i ukazuje na "neovlašćeno preuzimanje vlasti u državnoj agenciji za sprovođenje zakona".
Potpisnici žalbe su naveli da je Donjec onemogućavao zaposlene da obavljaju svoje dužnosti, posebno naređujući im da se bez oružja priključe stražarskom odredu, a takođe je, po njegovom „usmenom naređenju“, UGO prebacio sav raspoloživi eksploziv na skladištenje u SBU.

Prema rečima policajaca, eksploziv je čak zaplenjen i od vodiča koji su ga koristili za obuku pasa.

Pored toga, deo zaposlenih, među kojima i oficiri sa činom pukovnika, praktično su udaljeni iz službe, navodi se u pismu. Ovim zaposlenima je naložen lekarski pregled, a neki su prebačeni u odeljenje koje se „između ostalog bavi čišćenjem ormara na kontrolnim punktovima“.
Prema rečima autora žalbe, takve odluke su uzrokovane „ličnim neprijateljstvom prema određenom krugu podređenih“. Oficiri su pozvali Zelenskog da poništi ove naredbe Donjeca i imenuje legitimnog šefa UGO.

Apel je, pored Zelenskog, upućen predsedniku Rade Ruslanu Stefančuku, generalnom tužiocu Andreju Kostinu i nizu načelnika agencija za sprovođenje zakona.

Prošle godine je američki list NJuzbik pisao da je telohranitelj Zelenskog Maksim Donjec postao "neočekivano slavna ličnost" u Ukrajini . Donjec je do 2019. radio kao telohranitelj ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog. Prema pisanju medija, on je, kao i Zelenski, rođen u Krivom Rogu , oženjen je i ima sina.

RUSKE SNAGE UPADAJU U FABRIKU AGREGATA: Krenule i likvidacije...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA