Najnovije

HAOS U VELIKOJ BRITANIJI! Riši Sunak donosi stravični zakon da primora mlade na ratovanje u Ukrajini!

Premijer Velike Britanije Riši Sunak rekao je da planira vraćanje služenja vojnog roka koji je ukinut 1960. godine i naveo da tinejdžeri i mladi koji pokušaju da se odupru novoj regulativi biti ozbiljno sankcionisani.

Premijer Riši Sunak upozorio je da bi se mladi u Britaniji mogli suočiti sa ograničenjima ako odbiju da služe obaveznu nacionalnu službu, koja bi bila ponovo uvedena ako Konzervativna partija ostane na vlasti nakon predstojećih opštih izbora.
Sunak je prošlog meseca najavio šemu, u kojoj bi mladi volontirali u grupama u zajednici ili se pridružili oružanim snagama.

On je tvrdio da će ta mera pomoći da se oživi „nacionalni duh“ i pruži „prilike za promenu života našim mladim ljudima“.
Nacionalna služba u Velikoj Britaniji je ranije uvedena tokom Prvog i Drugog svetskog rata, ali je okončana 1960.

Govoreći za Bi-Bi-Si u petak, Sunak je upitan o mogućim posledicama za ljude koji odbiju da učestvuju u obaveznoj aktivnosti, koja bi se odnosila na sve 18-godišnjake, muškarce i žene.

Premijer je sugerisao da bi moguće sankcije za one koji izbegavaju uslugu mogle da uključuju „sve vrste stvari“, uključujući ograničenja pristupa finansijskim uslugama, kao i vozačke dozvole.
Prema šemi, britanski omladinci će morati ili da se pridruže vojsci sa punim radnim vremenom na godinu dana ili volontiraju jedan vikend mesečno u organizacijama u zajednici kao što su policija ili Nacionalna zdravstvena služba NHS.

Sunak je insistirao na tome da će program mladim ljudima pružiti „prilike za promenu života“ i „veštine iz stvarnog sveta“ i pomoći da se stvori „zajednički osećaj svrhe među našim mladim ljudima i obnovljen osećaj ponosa na našu zemlju“.

Planirano je da pilot verzija programa bude pokrenuta u septembru sledeće godine ako konzervativci ostanu na vlasti, a očekuje se da će koštati britanske poreske obveznike oko 3,19 milijardi dolara godišnje.
Kako prenosi Dejli mejl, plan za ponovno uvođenje nacionalne službe izradili su Sunak i njegov tim u tajnosti.

Autori dokumenta od 40 stranica tvrde da je neophodno proširiti oružane snage Velike Britanije suočene sa „rastućim međunarodnim pretnjama koje predstavljaju zemlje poput Rusije i Kine“.

Opozicione stranke žestoko su kritikovale Sunakov plan.

- Ovo nije plan, to je revizija koja bi mogla da košta milijarde i potrebna je samo zato što su Torijevci izdubili oružane snage do te mere koja nije viđena još od Napoleona - izjavio je prošlog meseca portparol laburista.

Drugi članovi opozicione stranke optužili su Sunaka da pokušava da natera 18-godišnjake da reše probleme koje je stvorila vlada.

KURTI U ŠOKU! NJegova "policija" uhapsila zelenaša, a on mu je bliski prijatelj!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA