Najnovije

KREMLJ PORUČUJE: Dijalog sa Amerikom mora uključivati i Ukrajinu

Problemi se samo gomilaju, pa i oni koji se odnose na globalnu bezbednost, upozorava portparol Kremlja.

Moskva je spremna samo za sveobuhvatan dijalog sa Vašingtonom, koji će obuhvatiti i pitanje učešća SAD u ukrajinskom sukobu, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Otvoreni smo za dijalog, ali za širok, sveobuhvatan dijalog koji će uključivati sve dimenzije, uključujući i trenutnu dimenziju sukoba u Ukrajini i direktnu umešanost Sjedinjenih Država u ovaj sukob", rekao je Peskov novinarima.

On je istakao da je dijalog sa SAD preko potreban, jer se problemi gomilaju, pa i oni koji se odnose na globalnu bezbednost.

"Predsednik Rusije je rekao da smo spremni za dijalog sa SAD, zainteresovani smo za dijalog sa SAD, ali samo za sveobuhvatan dijalog", ponovio je Peskov.

Na pitanje novinara šta je Vladimir Putin mislio kada je nedavno rekao da je Rusija spremna da ide do kraja, Peskov je kratko prokomentarisao:

"Mislio je, naravno, na SVO, na postizanje naših ciljeva".

Reakcija Zapada na posetu Putina Pjongjangu predvidljivo neprijateljska
Reakcija Zapada na posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Severnoj Koreji i Vijetnamu bila je predvidljivo neprijateljska, rekao je Peskov.

"Svaka spoljnopolitička aktivnost Rusije, čak i ako je u pitanju ona u regionima koji se nalaze neposredno uz našu zemlju, Zapad doživljava neprijateljski. Verovatno je sagledavaju kroz prizmu glavnog pravca zapadnih težnji – da se Rusija i sve njene aktivnosti suzbiju", objasnio je portparol Kremlja. 

Takođe, Moskva, kako je rekao, nema sumnje da će Zapad nastaviti da vrši pritisak na sve ruske partnere.

"Ali saradnja koju nudimo mi je apsolutno lišena bilo kakve konfrontacije u odnosu na treće zemlje. Ona je obostrano korisna i, naravno, odgovara interesima naših partnera", odgovorio je Peskov na pitanje da li bi SAD mogle da počnu da vrše pritisak na Vijetnam posle Putinove posete. 

Peskov je dodao i da reakcija Zapada, iako je predvidljiva, ipak nije jasna, jer, kako je ponovio, saradnja Moskve sa partnerima nije usmerena ni protiv koga. 

HAOS U VELIKOJ BRITANIJI! Riši Sunak donosi stravični zakon da primora mlade na ratovanje u Ukrajini!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA