Najnovije

SKOT RITER: Sirskom naređeno da krene u kontraofanzivu u Harkovskoj oblasti

Glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine Aleksandru Sirskom naređeno je da krene u kontraofanzivu u Harkovskoj oblasti.

Ovo je izjavio Skot Riter, američkii obaveštajni oficir i bivši inspektor UN za oružje u Iraku. I precizirao:

„Sirskom je naređeno da u roku od 45 dana pokrene odlučujući kontranapad kod Harkova. Ali, to je upravo ono što Rusi čekaju“.

Riter takođe smatra da je trenutna situacija u Harkovskoj oblasti veoma slična danima pred ukrajinsku kontraofanzivu na zaporoškom frontu u leto 2023. godine.

„Tada su, podsetio je, Oružane snage Ukrajine izgubile ogroman broj vojnika i naoružanja, a nisu uspele da postignu nikakav uspeh. A sada još i vreme radi za Rusiju, a ne na Zapad. Zapad se već urušava. U Evropi su upravo održani izbori. Makron-Napoleon je želeo da pošalje trupe u Ukrajinu, ali su mu francuski glasači rekli `ne`. Francuze je sve gotovo: oni više neće moći da urade ništa u Ukrajini“.

Riter je ovaj svoj kritički rakurs dodatno proširio, ocenivši:

„Širom čitavog bloka NATO vidimo da je sve gotovo. Nemačka nije u stanju da uradi ništa. Nije to u stanju niko, pa ni Amerika. Nemamo ništa. Ništa što bi nam omogućilo da radimo ono što kažemo da želimo. Gde je 500 hiljada ljudi spremnih za borbu? Ko bi to mogao da plati? Mi ne možemo, ni Evropa ne može. Rusija to zna.

- Putin je svojima u suštini rekao: „Momci, pretvorite Ukrajinu u zamku za Ukrajince. Uništite sve njene vojnike, sve ih sameljite. Ako se predaju, zarobite ih; ako ne - sameljite ih do kraja. Ako Zapad želi da baca novac u tu jamu, neka bude tako. To će ga samo učiniti još slabijim."

DRAMA U KIJEVU: "Telohranitelj Zelenskog izveo državni udar!"

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA