Najnovije

Medvedev: Fašizam ponovo oživeo u Evropi – iskorenićemo ga!

Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju kako bi u potpunosti iskorenila fašizam koji je ponovo „podigao glavu“ u Evropi, saopštio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je istakao da Rusija nikada neće zaboraviti cenu koju je narod SSSR platio za slobodu i nezavisnost države tokom Velikog otadžbinskog rata, njegovu ogromnu ulogu u uništavanju Hitlerove mašinerije smrti.

Medvedev je istovremeno optužio Evropu da je „izneverila rezultate Drugog svetskog rata“.

„Učinićemo sve da sačuvamo našu otadžbinu od agresora-neonacista, osiguramo bezbednost i dobrobit miliona njenih građana“, istakao je on i poručio da će „neprijatelji Rusije biti poraženi“.

Pomoćnik ruskog predsednika Nikolaj Patrušev takođe je ocenio da je, na podsticaj SAD i Engleske, nacizam ponovo oživeo i da se ponovo koristi protiv Rusije.

„Denacifikaciju Evrope, o kojoj su se lideri savezničkih sila dogovorili na Konferenciji na Jalti 1945. godine, Zapad još nije završio. Ne štedeći reči u odbranu 'slobode i demokratije', zvanični i lideri iz senke iz SAD i Velike Britanije ponovo podržavaju fašističku i nacističku ideologiju u Evropi“, rekao je Patrušev.

Rusija danas obeležava Dan sećanja i tuge – na današnji dan pre 83 godine nacistička Nemačka napala je Sovjetski Savez.

Nacistička Nemačka je u zoru 22. juna 1941. godine bez objave rata napala Sovjetski Savez. Teški krvavi rat potrajao je 1.418 dana i noći i okončan je 9. maja 1945. godine potpunim porazom zemalja fašističkog bloka. Ukupni ljudski gubici SSSR tokom rata iznosili su 26, 6 miliona ljudi.

Od toga, oko 8,7 miliona stanovnika poginulo je na frontu, dok je 7, 42 miliona ljudi stradalo usled planskog istrebljenja nacista na okupiranim teritorijama, a više od 4,1 miliona građana poginulo je usled surovih uslova okupacionog režima.

DODIK PORUČIO MARFIJU: Kauboju, dok god ti budeš držao volan, jurimo u propast

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA