Najnovije

"Vučić nije nacionalista, već je običan prevarant"

Analitičar Dragomir Anđelkovića u intervjuu za podkast "Radar forum" otkrio je zbog čega se okrenuo protiv Vučića, budući da mu je u prošlosti njegova politika bila najbliža.

Anđelković je naglasio da je ranije izrazitu nacionalnu Vučićevu crtu smatrao pozitivnom, dok nije uvideo da se radi o čistim manipulacijama, odnosno da je u međuvremenu shvatio da nacionalnu ideju koristi samo kao sredstvo ostanka na vlasti.

„On je bio taj koji je na mene uticao da budem u većoj meri nacionalan. U pozitivnom svetu. Nacionalizam doživljavam kao snažnu politički motivisanu ljubav prema sovm narodu.  Znači, ja jesam bio nacionalan, ali ni približno kao on. U međuvremenu se desilo da ja vidim da je on običan prevarant, da njemu nijedna ideja nije bitna“, rekao je.

Nacionalna ideja je Vučiću poslužila da dođe na vlast jer Srbi glasaju za one koji su nacionalni, ali ne deluju opasno, rekao je.

„Prosečan srpski birač je takozvani uplašeni nacionalista, znači hoće nešto nacionalno, al’ se plaši rizika. I Vučić je taman to bio kad se otcepio od radikala i krenuo svojim putem. Znači, Vučić koji dolazi na vlast sa pričom ‘prethodni režim je napravio veliki ustupke oko Kosova, mi ćemo proces zaustaviti i postavićemo ga na racionalne osnove’. Čuvena je njegova rečenica ‘Albanci neće vladati Severnom Mitrovicom, a mi nećemo vladati Prištinom, to je nerealno, ja ću voditi politiku između toga’. I šta se desilo – oni danas vladaju ne Severnom Mitrovicom, nego Leposavićem“, rekao je on.

Faktički, od kad je došao na vlast prvo je ukinuo sve institucije srpske na Kosovu, pa im prepustio kontrolu nad Kosovom, pa pozvao Srbe da izađu iz prištinskih institucija, a sada i lokalnu vlast Albanci imaju na način koji je neshvatljiv, ocenio je Anđelković.

On je rekao da je Vučić prihvatio Francusko-nemački plan.

„Čeda Jovanović da je došao na vlast kad je imao stavove kad je imao, sigurno to ne bi uradio. On bi više uradio u srpskom interesu, nego što je Vučić uradio. U tome leži moja promena mišljenja, jer je reč o mešetaru kome ništa nije bitno“, rekao je.

Anđelković je istakao i kako je vlast sklona uklanjanju kompetentnih ljudi kako bi osigurala da sistem ostane pod kontrolom nekompetentnih kadrova, što omogućava lakše izvlačenje resursa iz zemlje.

„Nekad je doveo ljude koji su bili kompetentni, pa ih je sklonio jer je shvatio da su kompetentni. NJemu treba nekompetencija da bi se to brzo sve prodalo.“

On se kritički osvrnuo na predstojeći Ekspo, nazivajući ga „čistom prevarom“ koja će doneti korist samo kompanijama bliskim vlastima, dok će narod ostati u dugovima.

Radio je za Prigožina, sada je izneo šokantnu tvrdnju o njegovoj smrti! "Nijedan Vagnerovac vam to neće reći!"

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA