Najnovije

ŠPIGEL JAVLJA: AFD formira prorusku frakciju u Evropskom parlamentu

Partija Alternativa za Nemačku (AfD) namerava da formira novu prorusku frakciju u Evropskom parlamentu pod nazivom „Suverenisti“. Prema informacijama objavljenim u publikaciji Der Špigel, pozivajući se na pouzdane izvore, stvaranje ove frakcije planirano je za sledeću nedelju.

Osnivački sastanak nove frakcije „Suverenisti“ zakazan je za 27. jun. Na ovom sastanku će biti formalizovane aktivnosti i ciljevi nove frakcije.

Deklaracija i Ciljevi: Stvaranje frakcije „Suverenisti“ zasniva se na deklaraciji u kojoj se navodi da Evropi prete globalističke ideologije koje pravo naroda na samoopredeljenje zamenjuju diktaturom birokratije. U dokumentu se takođe naglašava potreba da se evropska birokratija oslobodi uticaja međunarodnih korporacija.

Politički Kontekst: Ovaj potez AfD-a dolazi u trenutku kada se političke tenzije u Evropskom parlamentu pojačavaju, a diskusije o suverenitetu i uticaju međunarodnih korporacija postaju sve značajnije. Formacija proruske frakcije može uticati na buduće političke odluke i rasprave unutar Evropskog parlamenta.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA