Najnovije

Oglasio se Kremlj povodom informacija da srpska municija završava u Ukrajini

Bićemo u kontaktu sa Srbijom kako bismo proverili informaciju da li se srpska municija isporučuje Ukrajini, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

Komentar je usledio nakon što je američki "Fajnenšel tajms" objavio članak pod naslovom "Srbija žmuri na to što njeno oružje završava u Ukrajini", u kojem se navodi da je "dokaz" da srpsko oružje stiže na istočni front to što Beograd naoružanje prodaje – zapadnim državama. U tekstu dalje piše da je Ukrajina od početka Specijalne vojne operacije mogla da dobije municiju iz Srbije u vrednosti od oko 800 miliona evra preko trećih zemalja. 

Nešto ranije ovog meseca, "Fajnenšel tajms" je takođe objavio članak na istu temu, u kojem se navodi da je "srpski predsednik rekao da je svestan izveštaja američke vlade da srpska municija završava u Ukrajini preko posrednika i da nema planove da to zaustavi". Zatim se navodi i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića za isti list, koji je tom prilikom prokomentarisao:

"Da li je moguće da se tako nešto dešava? Ne sumnjam da to može da se desi. Šta je alternativa za nas? Da ga ne proizvodimo? Da ga ne prodajemo?".

"Videli smo i čuli te izjave gospodina Vučića, ovom temom ćemo se baviti u kontaktu sa našim srpskim prijateljima", izjavio je kratko danas portparol Kremlja. 

Pucaju ukrajinske linije (MAPE)

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA