Najnovije

Stradalo 15 policajaca u Dagestanu: Likvidirano šestoro terorista

Više od 15 pripadnika policije juče je ubijeno u terorističkom napadu u Dagestanu, južnoj ruskoj republici na Kavkazu, a poginulo je i nekoliko civila, potvrdio je šef regiona Sergej Meljikov.

Zbog velike tragedije koja je pogodila Dagestan, 24, 25, 26. jun proglašeni su za dane žalosti u ovoj republici.

Prema rečima Meljikova, vlasti drže situaciju pod kontrolom. Istražne radnje i potraga za preostalim učesnicima napada se nastavljaju. Protivteroristička operacija je završena, javlja Nacionalni antiteroristički komitet.

Lider regiona je dodao da "nema sumnje" da su se terorističke ćelije pripremale u inostranstvu za ovaj napad.

Povodom targedije oglasio se noćas i patrijarh Kiril. On je izjavio saučešće, uz poruku da je "cilj neprijatelja nesumnjivo bilo da se rasplamsa oganj neprijateljstva, poseje seme mržnje i međusobnog otuđenja".

"Nije slučajno ni to što je za izvršenje zločina izabran jedan od najvažnijih pravoslavnih praznika - Svete Trojice, što, naravno, razotkriva đavolsku suštinu namera terorista", rekao je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

Podsetimo, u nedelju je izvedeno više napada na sinagogu i crkvu u Derbentu, kao i na pravoslavnu crkvu i dve policijske stanice u Mahačkali. U ovim gradovima uveden je režim protivterorističke operacije, saopštile su dagestanske vlasti.

Nacionalni antiteroristički komitet (NAC) izvestio je o likvidaciji šest terorista u Dagestanu, gde uglavnom žive muslimani. Trojica likvidiranih identifikovana su kao sinovi i nećaci šefa Sergokalinskog okruga republike.

Ceo front gori, na stotine mrtvih Ukrajinaca, uništen tenk, raketni sistem...

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA