Najnovije

Ministarstvo odbrane Rusije upozorava: SAD nastavljaju da šalju Ukrajini radiohemijske supstance

Ukrajina ne odustaje od pravljenja oružja za masovno uništenje, kažu iz MO Rusije

Nastavlja se uvoz radiohemijske materije iz SAD u Ukrajinu, potvrdio je danas načelnik trupa radijacione, hemijske i biološke odbrane Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Igor Kirilov.

Prema njegovim rečima, glavne rute preko kojih se vrši prenos ove materije idu kroz Poljsku i Rumuniju. Organizaciona logistička i finansijska pitanja nadgleda lično Andrej Jermak, šef kabineta Vladimira Zelenskog. 

Uvezene supstance mogu se koristiti za pravljenje takozvane prljave bombe, upozorava Kirilov, uz komentar da se one mogu iskoristiti "pod lažnom zastavom". 

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je u oktobru prošle godine Služba bezbednosti Ukrajine zatražila od Nacionalne akademije nauka procenu da li je moguće u Ukrajini sprovesti istraživanje uzoraka hemijskog, radiološkog, biološkog i nuklearnog oružja i tragova njihove upotrebe.  

Kirilov dodaje i da se u Ukrajini radi na oružju za masovno uništenje. U tome učestvuje i glavni lekar zemlje Igor Kuzin, koji je "umešan u pripremu provokacija biološkog karaktera sa ciljem da se okrivi Ruska Federacija". 

Podaci do kojih je došla ruska strana tokom Specijalne vojne operacije ukazuju i da je reforma ukrajinskog zdravstva, koju su inicirale SAD, stvorila uslove za realizaciju vojno-bioloških programa u Ukrajini.

SAD, kako objašnjava, sada osnivaju dodatne tehničke i administrativne organe za upravljanje biološkom situacijom u svetu, što će im omogućiti da jačaju svoj potencijal u različitim regionima.

"Najbolji primer vojno-biološke 'kolonizacije' je Ukrajina", istakao je Kirilov. 

GORI SEVERNO OD RABOTINA - UKRAJINCI U ĆORSOKAKU! Ruska vojska gruva sa brutalnim raketnim naoružanjem

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA