Najnovije

DODIK: Američke sankcije prema pojedincima i kompanijama su nametanje političke volje

Dodik je istakao da firme koje su sankcionisane slove za najbolje u BiH i da razlog za sankcije treba tražiti i u konkurentnosti.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su američke sankcije prema pojedincima i kompanijama u Republici Srpskoj bezočno nametanje političke volje i primarno političko pitanje.

"Nije dovoljno što radite sve u skladu sa zakonom, što nemate nikakve pokrenute procese, što plaćate plate i poreze redovno. Ali, ako se drznete da ste moćni i parirate nekim njihovim kompanijama onda ćete biti zatvoreni. To je poruka", naveo je Dodik.

On je novinarima u Banjaluci rekao da firme koje su sankcionisane slove za najbolje u BiH i da razlog za sankcije treba tražiti i u konkurentnosti, jer nisu uspeli posredstvom političke volje da ih istisnu iz poslova na nivou institucija BiH, a činjenica je da su kvalifikovane i konkurentne sa cenama.

"Koriste se razne izmišljotine. Republika Srpska je dovoljno mala da Milorad Dodik zna 80 odsto ljudi, jer sam ih sreo na neki način. Ako je kriterijum da se neko zna sa mnom, to je očigledno izmišljotina koja pada samo kaubojima na pamet", rekao je Dodik.

Poručio je da će Srpska tražiti rešenje za ovu situaciju, jer sankcionisanim firmama i zaposlenima nije nimalo lako, a zaustavljene su i važne poslovne priče.

"Kako nijedna firma u Federaciji BiH nije problematična? Samo je važno držati problem u Republici Srpskoj čisto iz političkih razloga... Postoji plan kojem se Republika Srpska suprotstavlja, ali značajan deo javnosti neće da to razume, jedan deo je potpuno u funkciji, kao što je PDP i određene političke partije", rekao je Dodik.

Sve se, naglasio je, veže i za priču o njegovom sinu, kojeg uglavnom pominju u negativnom kontekstu, ali je on, kaže, ponosan na njega jer je obrazovan i uspešan poslovni čovek.

"Ponosan sam na svog sina, na ono što je postigao. Nema nijedne prijave krivične, čak ni za prekoračenje brzine, ali svako pokušava nešto da pakuje", rekao je Dodik.

Istakao je i da Republika Srpska ima i prijatelje, da se on ne krije iza Srpske i da od nje neće odustati, prenela je Srna.

RUSIJA DONELA ODLUKU O PLAĆENIKU VJEKOSLAVU Moskva ovo ne prašta

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA