Najnovije

KRVAVE BORBE ZA DVE STRATEŠKE TAČKE Ruske trupe napreduju kod Severska (VIDEO)

Sukobi na istoku Ukrajine se nastavljaju sa promenljivim intenzitetom, a najnoviji izveštaji Ministarstva odbrane Rusije ukazuju na značajne vojne aktivnosti na više frontova. U Belgorodu, Oružane snage Ukrajine su izvele napad dronovima, pri čemu je ruska strana saopštila da je uspela da uništi ukupno 79 dronova i nekoliko projektila HIMARS. Uz to, prijavljena su oštećenja infrastrukture i povrede civila.

Kao odgovor, ruska vojska je izvela napade na ukrajinske sisteme protivvazdušne odbrane širom Ukrajine, tvrdeći da su neki od napada bili veoma precizni, uključujući i pogodak na nemački sistem IRIS-T.

Na Hersonskom frontu nije bilo značajnih promena. I dalje su aktivni artiljerijski i dronski napadi, a Ukrajinske oružane snage kontinuirano granatiraju ruska sela u okolini.

U oblasti Zaporožja, nema značajnijih pomaka, iako je došlo do blagog napredovanja severno od naselja Rabotino. Ukrajinske trupe koriste dronove za ometanje, ali inicijativa ostaje u rukama ruskih oružanih snaga.

U Južno-Donjeckom sektoru, pokušaji kontranapada Oružanih snaga Ukrajine kod Staromajorskog su ostali neuspešni, dok se u Urožajnom vode borbe na bliskoj distanci, bez promene na frontu.

Na Donjeckom pravcu zabeleženi su taktički uspesi, posebno u Krasnogorovki, gde ruske snage beleže napredak u visokogradnji u istočnom i severozapadnom delu grada.

Na Artjomovskom frontu (Časov Jar) intenzivne borbe uključuju napade ruskih padobranaca na višespratnice unutar mikrookruga Kanal, kao i borbe na bokovima, posebno u Kalinovki.

Na severnom pravcu, ruske snage su postigle uspeh u Razdolovki, gde napreduju iz više pravaca i uspele su da postave zastavu nad delom naselja, što ukazuje na značajnu kontrolu teritorije.

U Harkovskom regionu, teške borbe se nastavljaju u Volčansku, gde ukrajinske trupe ne smanjuju intenzitet svojih napada, pokušavajući da istisnu ruske snage sa zauzetih pozicija. Takođe, u Glubokoju se javljaju redovni napadi Oružanih snaga Ukrajine.

Snimak napada na Sabornu crkvu Svetog Uspenja u Mahačkali (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA