Najnovije

RUSIJA UPOZORAVA VAŠINGTON: Vaša politika u Ukrajini može imati teške posledice

Naša vojska odlično zna koliko su vlasti u Kijevu pod kontrolom Vašingtona, zato je kontakt ministara odbrane Rusije i SAD bio neophodan kako bi upozorili SAD na moguće posledice, poručeno je iz Moskve.

Kontakt ministra odbrane Rusije Andreja Belousova i šefa Pentagona Lojda Ostina bio je neophodan kako bi Rusija mogla da upozori SAD na moguće teške posledice njihove politike po pitanju Ukrajine, smatra zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Sve zavisi od potreba, od specifičnosti trenutka. Ovo je jednostavno odraz činjenice da je sa naše strane postojala potreba da upozorimo Vašington na moguće teške posledice politike koju vodi u vezi sa Ukrajinom i u Ukrajini, gde su SAD masovno prisutne na različite načine, i to prisustvo se tiče ključnih zona uticaja na situaciju na kontakt liniji", rekao je ruski diplomata.

Kako je dodao, strane periodično ostvaruju takve kontakte i oni su od velikog značaja.

"Naša vojska odlično zna koliko su vlasti u Kijevu pod kontrolom Vašingtona. Stoga je takav kontakt, naravno, od velikog značaja, kao i kontakti po drugim linijama koji se povremeno dešavaju na različite načine", rekao je Rjabkov.

Ministar odbrane Rusije je na inicijativu Pentagona razgovarao sa ministrom odbrane SAD i tom prilikom je ukazao na rizike eskalacije zbog isporuka oružja ukrajinskoj vojsci. Lojd je istakao da je važno da se održi komunikacija u uslovima tekućeg sukoba u Ukrajini.

Prethodni kontakt ministara odbrane Rusije i SAD dogodio se 15. marta 2023. godine.

RUSIJA DONELA ODLUKU O PLAĆENIKU VJEKOSLAVU Moskva ovo ne prašta

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA