Najnovije

DEBATA DŽOA I DONALDA KAO DODELA OSKARA: Ceo svet priča o mogućim temama

Biti ili ne biti. Čuvena rečenica Šekspirovog junaka Hamleta iz istoimenog dela odzvanja je u glavama novih-starih kandidata za predsednika SAD DŽozefa Bajdena (81) i Donalda Trampa (78) pred debatu koja će po svim najavama po gledanosti stati rame uz rame sa holivudskom dodelom Oskara.

Rasprava dvojice najstarijih pretendenata za šefa Bele kuće u političkoj istoriji SAD čeka se kao nijedna do sad.

Nadmudrivanje će biti u "prajm tajmu" u TV studiju u Atlanti i pre održavanja je privlači veliku pažnju publike, jer se očekuje da više nego ijedan drugi trenutak u dosadašnjoj kampanji dvojice kandidata biračima reši dilemu kome da ukažu poverenje na izborima 5. novembra.

Debata je će biti održana u izmenjenom formatu, pa će politički rivali razmenjivati stavove bez prisustva publike u studiju i sa isključenim mikrofonima dok drugi govori, kako bi se umanjila mogućnost upadanja u reč. U memoriji građana je i dalje odzvanjala Bajdenova rečenica iz 2020. i njihove prve debate kada je, vidno isfrustriran, Trampu usred rasprave poručio "Hoćeš li ućutati, čoveče?".

Iako se uoči debate ne zna o kojim temama će polemisati bivši i sadašnji predsednik SAD, to ne sprečava stane medije i analitičare da stavljaju papiriće sa pretpostavkama u bubanj. Tako se pominje da će polemika Bajdena i Trampa obuhvatiti probleme ekonomije, migracija, abortusa, ratova koji bukte u Ukrajini i na Bliskom istoku. Takođe, predviđa se da debata neće moći da prođe bez kritika na račun optužnica sa kojima se sučava lider republikanaca, koji je nedavno postao i prvi bivši predsednik SAD osuđen zbog krivičnog dela. S druge strane, na Trampovom tapetu mogle su se naći kritike usmerene ka Bajdenovom sinu Hanteru koji je nedavno proglašen krivim za kršenje saveznog zakona.

Prema anketi Rojtersa i istraživačke agencije Ipsos, glasači u SAD smatraju da je Tramp, kad je reč o ekonomiji, bolji predsednički kandidat, a Bajden kad je u pitanju očuvanje demokratije. Ipak, glavno pitanje koje je provejavalo kroz glave birača je da li su kandidati sposobni za drugi mandat uzevši u obzir njihove poodmakle godine. Ipak, kada je reč o ovom pitanju reflektor je više bio uperen ka aktuelnom predsedniku Bajdenu koji je imao težak zadatak da, uprkos brojnim gafovima i optužbama da nije mentalno sposoban, ubedi birače u suprotno.

VELIKOALBANSKI PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ Okupatoru u Prištini dao je sve ono što nije nijedna vlast još od Drugog svetskog rata!

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA