Najnovije

KAMERE SVE SNIMILE Intenzivan razgovor Orbana i Zelenskog na sastanku EU (VIDEO)

Nedavni susret između mađarskog premijera Viktora Orbana i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu Evropske unije u Briselu privukao je veliku pažnju.

Tokom samita, koji je održan u prisustvu odlazećeg predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, zabeležen je njihov emotivni razgovor. Iako sadržaj razgovora nije bio čujan, video snimak prikazuje kako Zelenski ustaje da se rukuje sa Orbanom, a zatim mu stavlja ruku na ramena, dok Orban živahno gestikulira.

Ovaj susret dolazi u ključnom trenutku kada Ukrajina intenzivira svoje međunarodne odnose, potpisujući bezbednosne sporazume sa Evropskom unijom, Litvanijom i Estonijom. Ovi sporazumi su važan korak za Ukrajinu u naporima da ojača svoju bezbednost i međunarodne veze u svetlu trenutnih izazova.

Uskoro, 1. jula, Mađarska preuzima šestomesečno predsedavanje Savetom Evropske unije. Ova uloga stavlja Mađarsku u centar važnih odluka i inicijativa unutar Unije. Orbanova politika i njegova pozicija kao jednog od retkih evropskih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina posebno dobijaju na težini, s obzirom na njegovu konzistentnu opoziciju isporuci oružja Kijevu i kritike politike uvođenja sankcija Rusiji.

Očekuje se da će Orbanovo predsedavanje EU biti praćeno sa velikom pažnjom, posebno u svetlu njegovih kontroverznih stavova i političkih odluka koje bi mogle uticati na dinamiku unutar Evropske unije.

VELIKOALBANSKI PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ Okupatoru u Prištini dao je sve ono što nije nijedna vlast još od Drugog svetskog rata!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA