Najnovije

MASOVNI NAPAD NA UKRAJINU! Rusi koristili hipersonične rakete "Kalibar" i "Kindžal"

Ukrajina je prošle noći ponovo bila na meti snažnih ruskih vojnih napada koji su uključivali hipersonične rakete, dronove i avio-bombe. Cilj napada bio je da se naruši infrastruktura i vojne sposobnosti zemlje.

Intenzivne vojne aktivnosti zabeležene su u Hmeljničkoj oblasti, posebno na aerodromu u Starokonstantinovu, gde su ciljani objekti koji bi mogli podržati operacije sa avionima F-16, očekivanim iz NATO zemalja.

U Odeskoj oblasti, napadnuto je više skladišta goriva koja se koriste za vojne potrebe, što je prouzrokovalo velike požare u okrugu Lebedevka.

Takođe je prijavljen let ruskih aviona MiG-31K naoružanih hipersoničnim projektilima Kindžal, a napadi su se proširili i na Kijevsku oblast, gde su pogođeni industrijski kapaciteti i sistemi protivvazdušne odbrane.

Eksplozije su zabeležene i u Ivano-Frankivskoj oblasti, dok su u Harkovskoj oblasti delovali ruski dronovi i avioni koji su izbacivali avio-bombe.

Ukrajinske vojne snage saopštile su da su tokom noći, ruske snage iskoristile 29 udarnih sredstava, uključujući šest projektila i 23 drona. Uspešno su odbranjena 24 cilja, uključujući četiri krstareće rakete Kalibar i vođene avio-rakete.

U odbijanju napada učestvovali su ukrajinski lovci, jedinice PVO, mobilne grupe i oprema za elektronsko ratovanje. Ovi sukobi nastavljaju da izazivaju zabrinutost na regionalnom i međunarodnom nivou.

Ruski „Kindžali“, „Kalibri“ i „Gerani“ zasuli Ukrajinu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA