Najnovije

OPASNA PORUKA IZ MOSKVE: Zapad se približava tački bez povratka

Zapad se antiruskim merama približava tački bez povratka, reakcija Moskve biće bolna po njega, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Neprijatelji treba da znaju da se korak po korak približavaju tački bez povratka. U kom smislu? Neka sami misle i odlučuju, ali ta spoljnopolitička 'svedozvoljenost' i zanos sopstvenom nekažnjivošću na kraju će dovesti do toga da će reakcija sa naše strane biti bolnija nego što se danas čini tim lopovima“, rekao je Rjabkov u intervjuu za „Izvestija“.

On je podsetio da je EU objavila da će biti zaplenjeni prihodi od nezakonito zamrznute ruske imovine i da će ta sredstva, prema navodima Unije, biti prebačena fondovima za finansiranje vojne pomoći Ukrajini.

„Cinizam svega toga raste do mere da se postavlja pitanje postoji li negde uopšte granica moralnog pada grupe koja danas diktira politiku u Briselu i drugim prestonicama EU“, dodao je diplomata.

O kontroli naoružanja

Govoreći o kontrolu naoružanja, Rjabkov je konstatovao da je povratak dijalogu u toj sferi nemoguć nakon učešća SAD u napad na Sevastopolj.
„Ispostavlja se da Amerikanci vode indirektan rat protiv nas, a u brojnim slučajevima se i direktno mešaju u sukob, kao što je to bilo sa zastrašujućim udarom na Sevastopolj, kada nikakav napad nalik onom ne bi bio moguć bez unošenja podataka sa američkih izvođačkih sredstava. A samo uvođenje takvih letačkih misija u sistem 'atakams' se ne sprovodi bez direktnog učešća američkih stručnjaka – to znamo pouzdano. Ovo je evidentan slučaj direktne umešanosti u sukob. I kako mi, znajući da se to dešava u našoj kući, možemo da sednemo sa njima za isti sto i da se dogovaramo o daljim redukcijama ili prostosamo ograničenjima u oblasti strateškog ofanzivnog naoružanja? Oni moraju shvatiti nemogućnost toga zbog elementarne ljudske logike“, zaključio je on.

Kijev je ranije izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Prema poslednjim informacijama, poginule su četiri osobe, a 153 je ranjeno.

Ruski „Kindžali“, „Kalibri“ i „Gerani“ zasuli Ukrajinu

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA