Najnovije

PUTINOV BLIZAK SARADNIK OTKRIO KO SE SVE ŠALJE NA FRONT: "Uhvatili smo ih više od 30.000, njih 10.000 je već u Ukrajini"

Aleksandar Bastrikin, šef ruskog istražnog komiteta, izjavio je da ruske vlasti regrutuju strance koji su nedavno dobili rusko državljanstvo za pomoć u ratnim operacijama u Ukrajini. Ova objava je data tokom Međunarodnog pravnog foruma u Sankt Peterburgu.

Bastrikin je naglasio da je identifikovano preko 30.000 stranih migranata koji su dobili rusko državljanstvo ali se nisu prijavili za vojnu službu. "Već smo uhvatili više od 30.000 migranta koji su dobili državljanstvo, a nisu se prijavili za vojsku, pa smo otprilike 10.000 njih poslali u zonu rata", rekao je Bastrikin tokom panela.

Šef istražnog komiteta opisao je ovaj potez kao primenu ruskog ustava, ističući da su migranti potrebni za fizičke radove kao što su kopanje rovova i gradnja utvrđenja. "Zašto su ti migranti tamo potrebni? Da kopaju rovove i grade utvrđenja. Za to su nam potrebne dobre radne ruke. Oni se sada pridružuju našim pozadinskim jedinicama", dodao je.

Izveštaji takođe navode da ruske agencije za sprovođenje zakona vrše racije u fabrikama i preduzećima širom Rusije u potrazi za legalnim i ilegalnim migrantima. Tokom racija, migrantima se često izdaju obaveštenja o vojnom pozivu.

Pored vlasti, različite ruske privatne kompanije angažuju migrante za radove poput kopanja rovova na frontu u Ukrajini, što dodatno potencira ulogu migranata u podršci ruskih vojnih snaga.

VELIKOALBANSKI PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ Okupatoru u Prištini dao je sve ono što nije nijedna vlast još od Drugog svetskog rata!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA