Najnovije

RUSI PRVI PUT UPOTREBILI NOVE MOĆNE BOMBE! Strahovite eksplozije u Harkovu (VIDEO)

Ruske vojne snage su danas koristile moćne avionske bombe FAB-500 sa modulom za planiranje i korekciju prilikom napada na Harkov, izjavio je Aleksandar Filčakov, glavni regionalni tužilac za Harkov. Ovo predstavlja prvu upotrebu ovih bombi tokom sukoba u ovom regionu.

"Dvostruko su moćnije od KAB i FAB-250, koje su ranije svakodnevno korišćene za bombardovanje Harkova," rekao je Filčakov. Ova izjava ukazuje na značajan porast u intenzitetu i razornoj moći ruskih vazdušnih udara na ovaj ukrajinski grad.

Filčakov je takođe naveo da su dve vazdušne bombe lansirane sa lovca Su-34 u blizini sela Majskoje u Belgorodskoj oblasti. Razdaljina od mesta ispuštanja do tačke udara iznosila je 65 kilometara, što dodatno potvrđuje sposobnost ovih bombi da efikasno pogode ciljeve na značajnim udaljenostima, prenosi Strana.ua

Ova eskalacija u upotrebi sofisticiranijeg naoružanja od strane Rusije može imati značajne implikacije za dalji tok sukoba u Ukrajini, posebno u kontekstu civilnih žrtava i uništenja infrastrukture u Harkovu. Očekuje se da će ova nova taktika izazvati dodatne reakcije i potencijalno izmene u vojnim i političkim strategijama na međunarodnoj sceni.

VELIKOALBANSKI PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ Okupatoru u Prištini dao je sve ono što nije nijedna vlast još od Drugog svetskog rata!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA