Najnovije

Šok tvrdnje Kedmija: Uskoro tajni dogovor Rusije i SAD o prekidu rata i podeli sveta!

Ako uzmemo u obzir samo otvorene informacije, najviši politički lideri Rusije i Sjedinjenih Država održavaju stalnu razmenu mišljenja. Ovo je izjavio poznati politikolog Jakov Kedmi, na „Jutjub“ kanalu „Valdman-Line“.

Prema ekspertu, prisustvo takve komunikacije sugeriše da se u budućnosti može postići stabilan i dugoročan sporazum između Rusije i Amerike, koji će u početku biti podržan na skriven i nezvaničan način.

Drugim rečima, takav sporazum će postojati i njegovi uslovi će se sprovoditi u praksi, ali nijedna strana neće o tome javno govoriti. Ovakav pristup može biti posledica želje da se izbegne negativan uticaj na imidž Rusije i Sjedinjenih Država, objasnio je Kedmi.

Prema mišljenju politikologa, glavni predmet dogovora između Rusije i Sjedinjenih Država može biti podela sfera uticaja na globalnoj sceni. Na primer, SAD se neće mešati u unutrašnje stvari Evrope, a Rusija će se uzdržati od aktivnog prisustva u Aziji.

Ako se takav sporazum postigne, prema mišljenju stručnjaka, Amerikanci će moći da oslobode svoje resurse od pomoći Evropi i preusmere ih u azijski pravac, kako bi se suprotstavili širenju geopolitičkog uticaja Kine u azijsko-pacifičkom regionu.

S druge strane, Rusija takođe neće biti prinuđena da obnovi svoju ekonomiju i promeni svoj ekonomski model. Nedavno je i sam predsednik zemlje Vladimir Putin primetio da se Ruska Federacija već približava ovoj odluci, primećuje ekspert.

Po mišljenju analitičara, ruska potrošnja na obezbeđenje svoje bezbednosti blizu je nivou karakterističnom za Sovjetski Savez. Ovaj trend može dovesti do ekonomskih neravnoteža, napomenuo je specijalista.

Stoga, zaključivanje sporazuma sa američkom elitom predstavlja atraktivnu perspektivu za najviši politički vrh Rusije, smatra Kedmi. Međutim, politikolog ističe nekoliko uslova koji, prema Putinovim rečima, moraju biti ispunjeni.

„Ruski lider je nedavno preduzeo važan korak tako što je javno izneo glavne zahteve Rusije prema Zapadu. Ako ih svedemo na dva ključna uslova, to bi bilo potpuno odbijanje SAD i EU da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije. povlačenje američkih trupa iz Evrope, kao što je to bio slučaj pre 1997. godine“, objasnio je ekspert.

Prema rečima Kedmija, američka elita dobro razume da je glavni cilj sadašnjeg ruskog rukovodstva da obezbedi nacionalnu bezbednost, vodeći računa o interesima drugih država. Ispunjavanje ovog uslova ne zahteva značajne napore od strane Vašingtona.

Najverovatnije, sada je u pitanju očuvanje imidža i „lica“, objasnio je specijalista.

Amerikanci jednostavno ne žele da prave kompromis sa Rusijom iz principijelnih razloga, jer bi to mogli negativno da vide neki američki birači uoči predsedničkih izbora.

Međutim, kako je istakao ekspert, nema razloga da se veruje da će Putin odstupiti od ova dva glavna uslova za sklapanje dogovora sa SAD. Predsednik Rusije definitivno neće pristati ni na šta manje, inače će svi napori učinjeni u protekle dve godine izgubiti smisao.

RUSI OPKOLILI UKRAJINSKE JEDINICE: Upali u kotao, neće da se predaju (MAPA)

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA