Najnovije

EVROPSKI ŠOU NAKAZA: Šta je Medvedev poželeo novom rukovodstvu NATO-a i EU

Dmitrij Medvedev poželeo imenovanim čelnicima EU i NATO institucija da se suoče sa "maksimalnim neuspesima i monstruoznim problemima".

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da bi generalni sekretar NATO-a Mark Rute i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen trebalo da se suoče sa "maksimalnim neuspesima i monstruoznim problemima".

"Bivši premijer Holandije, a sada generalni sekretar NATO-a. Veoma poseban momak. Za relativno kratko vreme, ova umerena figura, koju sam jednom sreo na samitu, pretvorila se u strastvenog rusofoba i upornog atlantistu. Nećemo nagađati koje su supstance iz amsterdamskih kafića izazvale tako oštru promenu u njegovom raspoloženju", naveo je Medvedev, prenosi ruski portal "Glas naroda".

On je ocenio da su Holanđani jedinstven narod u poređenju sa ostatkom slobodne Evrope, kao i da Rute "žestoko mrzi Rusiju".

"Razmetljiva skromnost u svakodnevnom životu kombinovana je sa besom na političkoj platformi. Već neko vreme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica sve oštrijih sankcija. Očigledno bi bilo ispravno pratiti kurs klasika paranoidnog atlantizma", naveo je Medvedev.

Novoizabranu šeficu Evropske komisije nazvao je "neljubaznom belgijsko-nemačko političkom babom" koja je slična "Volga žoharu srednje veličine".

"Istovremeno, ona je mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i spremna je na svaki oblik ispoljavanja ljubavi prema gerontološkim plejbojima iz Vašingtona. Stalno izbacuje zlonamerne gluposti o Rusiji, ne birajući reči", naveo je Medvedev.

Prema njegovim rečima, Kaja Kalas postaće visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost umesto "mlohavog Borelja".

"Kaja savršeno kombinuje dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žeđ za profitom. Dok je ona histerično vrištala na celu zemlju o ruskoj pretnji, njen sopstveni suprug Arvo Halik, jedan od vlasnika transportne kompanije, poslovao je sa ruskim kompanijama sa priličnim profitom. A u periodu 2022–2023 sakupio je oko 1,5 miliona evra", istakao je Medvedev.

Političar je obećao da će Rusija pomoći Fon der Lajenovoj i Ruteu da pogreše. On je naglasio da ga evropska politika podseća na šou nakaza.

"Ozbiljnije govoreći, evropski šou nakaza postaje mnogo uzbudljiviji: što dalje ide, učesnici postaju ružniji. Čekamo da se neki Penivajz pojavi direktno preko okeana", napisao je Medvedev na telegram kanalu.

RUSI NAREDILI VELIKI JURIŠ: Akcije da se preduzmu odmah

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA