Najnovije

Incident iznad Sirije: Američka letelica se opasno približila ruskom lovcu

Bespilotna letelica MK-9 „riper“ antiterorističke „koalicije“, predvođene SAD, ponovo se opasno približila ruskom avionu Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na nebu iznad Sirije, saopštio je zamenik rukovodioca Ruskog centra za mirenje zaraćenih strana Jurij Popov.

„Iznad mesta El Suhne u provinciji Homs na visini od 7.000 do 8.000 metara 28. juna ponovo je došlo do opasnog približavanja drona MK-9 'riper' 'koalicije' sa avionom Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koji je izvodio redovni let u vazdušnom prostoru Sirije“, rekao je Popov.

Kako je dodao, ruski pilot je pokazao visoku profesionalnost i blagovremeno je preduzeo neophodne mere kako bi sprečio sudar.
Popov je takođe kazao da je u području El Tanf u proteklom danu zabeleženo osam prekršaja koje su načinili dva para lovaca F-15, par lovaca „rafal“ i par lovaca „tajfun“.

Pored toga, koalicija je šest puta prekršila protokol o dekonfliktaciji iz 2019. godine, povezane sa letovima dronovima koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.

NAPADNUT SRBIN NA KOSMETU! Policajac tzv. Kosova se pravio lud (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA