Najnovije

KURTI: Festival "Mirdita, dobar dan" oteli Vulin i Dačić

Srbija je još jednom pokazala svoje nepopustljivo neprijateljstvo prema svemu što ima veze sa mirom i pomirenjem, poručio je Aljbin Kurti nakon otkazivanja festivala "Mirdita, dobar dan", koji za cilj ima promovisanje samoproglašenog Kosova u srpskoj prestonici.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti reagovao je na otkazivanje festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu, poručujući da je Srbija "zabranila još jednu inicijativu koju sponzoriše EU" i da su događaj "oteli potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić".

"Nakon što je još jednom odbila da potpiše Osnovni sporazum uz podršku EU, podržan od SAD, Srbija je u četvrtak zatvorila još jednu inicijativu koju sponzoriše EU: 'Mirdita, dobar dan', napisao je Kurti na Iksu.

Dodao je da je u pitanju "kulturni festival sa decenijskom istorijom slavljenja različitosti i okupljanja umetnika sa Kosova i Srbije".

"'Mirdita, dobar dan' oteli su potpredsednik Vlade Srbije Vulin i Ministar unutrašnjih poslova Dačić, koji su ga do neprepoznatljivosti deformisali u grotesknu paradu mržnje i diskriminatorskih poruka. Umesto umetnicima, reč je prepuštena grupama huligana", istakao je Kurti i dodao: "Nažalost, Srbija je još jednom pokazala svoje nepopustljivo neprijateljstvo prema svemu što ima veze sa mirom i pomirenjem".

RUSIJA VRAĆA HERSON? "Spremni smo za prelazak Dnjepra!" Ukrajina...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA