Najnovije

POTOP U BEOGRADU! Jezero blata zatvorilo podvožnjak do Hitne pomoći (VIDEO)

Posledice snažnog nevremena koje je zadesilo glavni grad Srbije i danas se osećaju.

Snažno nevreme sinoć se sručilo na Beograd, autoput i brojne druge saobraćajnice bili su poplavljeni, voda je ulazila u lokale i tržne centre, a potopljeni su bili i parkinzi i parkovi.

Jezero se stvorilo i na autoputu, ali i na kružnom toku na Autokomandi, a ljudi su ostajali zaglavljeni u svojim automobilima. U ovom delu grada potopljen je i jedan noćni klub, a na internetu objavljeni snimci pokazuju mlade u panici koji pokušavaju da izađu.

I podvožnjak kod zgrade Hitne pomoći jutros je poplavljen, usled obilnih sinoćnih padavina u Beogradu, što otežava prilaz vozilima, rečeno je jutros Tanjugu u službi Hitne pomoći.

"Podvožnjak je poplavljen i vozila nisu mogla da dođu do nas. Neprohodan je, stvorilo se jezero blata i ne znamo kad će to biti rešeno", rekli su u Hitnoj pomoći. 

Zbog nevremena je tokom jučerašnjeg dana evakuisano 10 osoba - u LJigu pet vaspitačica iz vrtića, a u selu Ključ kod Mionice pet osoba iz vozila. U Valjevu, Mionici, LJigu i Ubu posle 16 časova zabeležen je jak pljusak. Polavljeno je obdanište u Mionici, a Kruševac je zahvatilo nevreme praćeno jakom kišom, sitnim gradom, grmljavinom i pojačanim udarima vetra.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i sa temperaturama od 15 do 31 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće pretežno severni i severozapadni vetar.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, povremeno sa lokalnim kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom i temperaturom oko 29 stepeni.

Od utorka se očekuje veoma nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine i padom temperature.

URAGAN POTPUNO RAZBIO UKRAJINSKU FORMACIJU! Rusima još malo ostalo do Kupjanska

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA