Najnovije

Rusi zauzeli Razdolovku u DNR - Ukrajinci u borbama izgubili 4.410 vojnika

Jedinice grupe „Jug“ su za proteklu sedmicu zauzele naseljeno mesto Razdolovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, a kijevske snage su u tim okršajima izgubile do 4.410 vojnika, dva tenka, osam borbenih vozila, 48 atuomobila, 39 artiljerija, uključujući i 11 haubica M777 i M198 američke proizvodnje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Jedinice grupe „Centar“ su poboljšale svoj taktički položaj i naneli gubitke ukrajinskoj vojsci – kijev je ostao bez 2.950 vojnika, tri tenka, šest oklopnih vozila, uključujući i dva američka „bredlija“, kao i bez 42 artiljerije.

Jedinice grupe „Dnjepar“ su protekle sedmice likvidirale do 740 ukrajinskih vojnika i uništile tri tenka, dva oklopna vozila, 23 artiljerije, kao i osam stanica za radioelektronsku borbu.

Jedinice grupe „Istok“ su poboljšale svoje taktičke položaje i nanele gubitke ukrajinskim snagama – Kijev je izgubio do 930 vojnika, šest oklopnih vozila, 36 automobila, 19 artiljerija, između ostalog i šest haubica FH-70 britanske proizvodnje.

Jedinice grupe „Zapad“ su odbile šest kontranapada Ukrajinaca, snage kijeva su izgubile do 3.230 vojnika, 40 automobila, četiri oklopna vozila, tri višecevna raketna lansera „Grad“, kao i 24 artiljerije.

Jedinice grupe „Sever“ su nastavile sa ofanzivom u dubinu ukrajinske odbrane, snage Kijeva su za proteklu sedmicu izgubile do 1.560 vojnika, 12 oklopnih vozila, 43 automobila, 33 artiljerije, uključujući i sedam haubica strane proizvodnje.

Ruska vojska izvela je 17 napada visokopreciznim naoružanjem po objektima ukrsajinske vojne industrije, a mete su bili i komandni centri i kampovi sa stranim plaćenicima. Takođe, gađani su i energetski objekti, infrastruktura, vojni aerodromi, logistički centri i skladište sa tehnikom i dronovima.

Ruska avijacija i artiljerija uništila je šest lansirnih sistema „hajmars“ i jedan sistem „MLRS“, kao i jedno oklopno vozilo u kojem su se nalazili strani stručnjaci koji su pomagali Kijevu.

Ruske PVO snage su za proteklu sedmicu oborila dva ukrajinska lovca MiG-29, 589 dronova, šest raketa „atakams“, ostam raketa lansiranih iz „patriota“, kao i 61 raketu lansiranih iz „hajmarsa“, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

PESKOV: Ne mislite valjda da se Putin probudio u cik zore da prati debatu Bajdena i Trampa?

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA