Najnovije

RUSIJA VRAĆA HERSON? "Spremni smo za prelazak Dnjepra!" Ukrajina hitno gradi utvrđenja, očekuju se krvave gradske borbe!

Ruski mornarički pešadinci održali su vežbe na kojima su uvežbavali prelazak preko Dnjepra, objavio je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo na svom Telegram kanalu.

- Mornarička pešadija Severne flote, koja je deo grupacije snaga 'Dnjepar', sprovela je vežbe prelaska rečne prepreke i iskrcavanje desanta sa čamaca i brodova. Na crnomorskoj obali, mornarički pešadinci su vežbali iskrcavanje, učvršćivanje na mostobranu i prelazak u ofanzivu u uslovima koji su približeni situaciji u delti Dnjepra na hersonskom pravcu - napisao je Saldo.
Prema njegovim rečima, teren je specifičan: mnogo je uskih rečnih tokova i ostrva sa mekim tlom. Pored toga, svaki vojnik nosi opremu tešku oko 30 kilograma, što zahteva posebnu pripremu i poznavanje specifičnih tehnika.

- Vežbe su pokazale da su mornarički pešadinci spremni za prelazak Dnjepra - naglasio je Saldo.

Podsetimo, Saldo je nedavno izjavio da ukrajinska vojska priprema grad Herson, koji je pod njenom kontrolom, za ulične borbe.
- Protivnik gradi utvrđenja od betonskih konstrukcija, džakova s peskom i pomoćnih materijala, barikade na drugoj, trećoj liniji ulica od Dnjepra. Ne svuda po gradu, nego na pojedinim ključnim pravcima. Uzima u obzir mogućnost našeg juriša na Herson s reke. Odbrani su prilagođene i pozicije u višespratnicama - rekao je Saljdo za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ruska vojska sve to odlično zna i pri oslobađanju Hersona će uzeti u obzir te podatke.

Hersonska oblast se nalazi u donjem toku Dnjepra, i izlazi na Crno more. Region je postao subjekt Rusije nakon referenduma u ​​septembru 2022. Ukrajinska strana ne priznaje njen legitimitet i nastavlja da granatira teritoriju. Trenutno je 75 odsto Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom, a deo desne obale Dnjepra, uključujući i grad Herson, drže ukrajinske trupe.

UKRAJINA DOBILA KATASTROFALNE VESTI: Saliven brutalno iskren, svaki scenario je moguć

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA