Najnovije

SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Svet čeka odluku Amerike, ako pristanu da podrže saveznike...

SAD verovatno neće biti u stanju da pomognu Izraelu u zaštiti svoje teritorije u slučaju da jevrejska država započne sveopšti rat sa libanskim pokretom "Hezbolah", smatra predsednik Združenog komiteta načelnika štabova američkih oružanih snaga, Čarls Braun, javlja agencija Associated Press.

"Braun je izjavio da SAD verovatno neće biti u stanju da pomognu Izraelu u odbrani protiv šireg rata sa 'Hezbolahom'", navodi se u izveštaju.
Prema podacima agencije, Braun je takođe istakao da će, u slučaju sukoba Izraela i "Hezbolaha", Iran pružiti široku podršku libanskom pokretu, što će izazvati širi konflikt koji može ugroziti američke snage u regionu.

U poslednjih nekoliko dana, izraelski zvaničnici sve češće izjavljuju da je Izrael blizu donošenja odluke o daljim akcijama na libanskom frontu zbog neprekidnih napada libanskog šiitskog pokreta "Hezbolah". Ministar spoljnih poslova Izraela, Israel Kac, zapretio je "Hezbolahu" uništenjem i ozbiljnom štetom za Liban u slučaju izbijanja punomasovnog rata. Izraelska vojska (IDF) je ranije u junu izjavila da je odobrila planove borbenih operacija za ofanzivu u Libanu.

Situacija na izraelsko-libanskoj granici se zaoštrila nakon početka vojnih dejstava Izraela u pojasu Gaze u oktobru 2023. godine. Izraelska vojska i borci libanskog pokreta "Hezbolah" svakodnevno razmenjuju vatru na pozicije duž granice. Prema podacima libanskog Ministarstva spoljnih poslova, oko 100 hiljada ljudi je bilo primorano da napusti svoje domove na jugu Libana zbog izraelskih napada. Izraelske vlasti su izvestile da je oko 80 hiljada stanovnika severa Izraela bilo u sličnoj situaciji.

RUSKI VOJNICI NA LINIJI RAZDVAJANJA! Oglasio se i Vladimir Putin sa...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA