Najnovije

UKRAJINA DOBILA KATASTROFALNE VESTI: Saliven brutalno iskren, svaki scenario je moguć

Sadašnja administracija SAD ne može garantovati da će Vašington poštovati sporazum sa Ukrajinom o bezbednosti u slučaju promene predsednika, izjavio je DŽejk Salivan, savetnik DŽoa Bajdena za nacionalnu bezbednost.

Salivan je naglasio da sporazumi koje sklopi jedna vlada mogu biti izmenjeni od strane novih vlasti, što važi ne samo za Sjedinjene Američke Države, već i za druge zemlje.
- Ne mogu promeniti ovu nepromenljivu činjenicu. Ne nameravam da zavaravam bilo koga tvrdeći da je ono što je napisano trajno i nepromenljivo. Ali ono što vam mogu reći je da dokazi pokazuju da, kada Sjedinjene Države sklope obavezujući sporazum sa drugom zemljom na dugoročni period, mi smo skloni da se pridržavamo tih obaveza bez obzira na promene u administraciji - izjavio je Salivan.

Sjedinjene Američke Države i Ukrajina potpisale su sporazum o bezbednosnim garancijama. Prema objašnjenju administracije SAD, dokument ne uključuje nikakve obaveze Vašingtona da koristi svoje snage za zaštitu Ukrajine. Takođe, ne sadrži nikakve finansijske obaveze za američku stranu.

Međutim, sporazum sadrži odredbu o nameri Bajdenove administracije da radi sa Kongresom na ispunjavanju obaveza u oblasti bezbednosti, uključujući "dugoročno finansiranje" potreba Ukrajine.
Odredbe sporazuma predviđaju da će SAD u narednih 10 godina nastaviti da obučavaju ukrajinske vojnike, jačaju saradnju u proizvodnji oružja i opreme, kao i proširuju razmenu obaveštajnih podataka.

POTOP U BEOGRADU! Jezero blata zatvorilo podvožnjak do Hitne pomoći...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA