Najnovije

VEĆ IMAJU ZAMENU ZA BAJDENA! Demokrate u haosu, Politiko otkriva, ozbiljna je drama iza scene!

Demokratska strana SAD ozbiljno razmišlja da zameni DŽoa Bajdena na mestu predsedničkog kanidata za izbore u novembru posle debate sa Donaldom Trampom, objavio je Politiko.

Politiko prenosi da je Bajden, kada nije govorio, "stajao zaleđen iza svog pulta, razjapljenih usta, otvorenih očiju, ne trepćući dugi vremenski period". To je uspaničilo demokrate, kao i anketa koja je ubrzo nakon debate objavljena, a koja govori da je čak 67 odsto anketiranih gledalaca ocenilo da je Tramp odneo pobedu u ovom političkom "obračunu". 
Sada pojedinci u Demokratskoj stranci "ozbiljno" razmatraju mogućnost njegove zamene na listi, objavio je danas Politiko.

Tri stratega bliska trojici potencijalnih demokratskih predsedničkih kandidata, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da su im se mobilni telefoni "usijali" tokom noćašnje debate sa molbama da drugi kandidat istupi kao alternativa Bajdenu.

Jedan savetnik je rekao da to "nije mnogo moguće sem ako Bajden ne odstupi". Jedan Bajdenov pristalica rekao je da je vreme da predsednik okonča svoju kampanju i da je debata bila Bajdenov "najgori nastup u istoriji".
"Bajden je bio toliko loš da niko neće obraćati pažnju na Trampove laži. Bajden mora da odustane, u to nema sumnje", rekao je on.

Ko bi mogao da bude u trci, pitaju se svetski mediji

Nema, ipak, dokaza da je Bajden voljan da prekine svoju kampanju. I bilo bi skoro nemoguće da ga demokrate smene osim ako ne odluči da se povuče, prenosi AP.

Svaka savezna država je već održala svoje predsedničke predizbore.

Demokratska pravila nalažu da delegati koji su glasali za Bajdena ostaju u obavezi da ga podrže na predstojećoj nacionalnoj konvenciji stranke, osim ako im ne kaže da napušta trku.

Ako Bajden odluči da odustane od kampanje za reizbor, Kamala Haris bi se verovatno pridružila drugim vodećim demokratskim kandidatima koji žele da ga zamene. Ali to bi verovatno stvorilo scenario u kojem ona i drugi na kraju lobiraju kod pojedinih državnih delegacija na konvenciji za njihovu podršku.

To se demokratama nije dogodilo od 1960. godine, kada su se DŽon F. Kenedi i Lindon B. DŽonson borili za glasove tokom demokratske konvencije u Los Anđelesu.

Gardijan navodi spisak demokrata sa "predsedničkim aspiracijama":

Guverner Kalifornije Gevin NJusom
Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer
Guverner Pensilvanije DŽoš Šapiro
Guverner Ilinoisa J. B. Pricker i
Kalifornijski predstavnik Rohit Ro Kana.

I drugi koje je Bajden pobedio tokom predsedničkih predsedničkih predsedničkih izbora stranke 2020. takođe bi mogli da pokušaju ponovo, uključujući senatora Bernija Sandersa iz Vermonta, Elizabet Voren iz Masačusetsa i Ejmi Klobučar iz Minesote, kao i sekretara za saobraćaj Pita Butigiga.

KURTI: Festival "Mirdita, dobar dan" oteli Vulin i Dačić

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA