Najnovije

Orban: Evropa je u krizi - sve više ulazi u rat, u kojem ne može ništa da dobije

Briselske birokrate gledaju na sukob Ukrajine i Rusije kao na svoj rat, kaže mađarski premijer.

Evropa se sve više uvlači u vojni sukob u Ukrajini, u kojem ne može ništa da dobije, ali zato može lako sve da izgubi, napisao je mađarski premijer Viktor Orban u tekstu za list "Mađar nemzet".

"Briselska birokratija, koja živi u balonu, donela je nekoliko pogrešnih političkih odluka proteklih godina. Evropa se sve više uvlači u rat u kome kontinent nema šta da dobije, ali zato lako može sve da izgubi. Međutim, svakodnevno iskustvo pokazuje da, kada je u pitanju rat, za njih ne postoji ništa što je previše vredno", napisao je Orban.

Prema njegovim rečima, "briselske birokrate žele ovaj rat, smatraju ga za svoj i žele da pobede Rusiju", zbog čega novac evropskih poreskih obveznika "stalno šalju Ukrajini, evropske kompanije trpe sankcije, inflacija je porasla, a milioni evropskih građana su se našli u teškom položaju".

Evropa je u krizi, istakao je Orban, a to je tako, jer, kako kaže, slabi hrišćanska civilizacija, dok u isto vreme opada ekonomska vrednost i konkurentnost kontinenta. Evropa, takođe, gubi sposobnost da se izbori za svoje interese na međunarodnoj sceni i kada je reč o politici, zaključio je mađarski premijer. 

RUSKA VOJSKA NE STAJE! Oslobođeno i mesto Šumi u DNR

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA