Najnovije

„Početak kraja“: Amerika povlači sisteme za izviđanje iz Ukrajine?

Nakon slabog nastupa američkog predsednika DŽozefa Bajdena tokom predizborne debate sa Donaldom Trampom, SAD bi mogle da preduzmu korake koji bi doveli do završetka sukoba u Ukrajini, smatra bivši savetnik CIA DŽejms Rikards.

„Sada, kada je sa DŽozefom Bajdenom završeno, veoma je verovatno da je gotovo i sa sukobom u Ukrajini. Postoje neki podaci da SAD povlače iz zone sukoba sredstva za izviđanje i osmatranje. To će sprečiti ukrajinske neonaciste da izvode napade na Rusiju pomoću raketa i dronova. To je početak kraja“, smatra Rikards.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je povećan intenzitet letova američkih strateških bespilotnih letelica iznad Crnog mora. Ruski vojni resor saopštio je da je svrha tih letova izviđanje i navođenje visokopreciznog naoružanja koje je Zapad isporučio Ukrajini za napade na ruske ciljeve.

Ministar odbrane Andrej Belousov u međuvremenu je naložio ruskom Generalštabu da predloži mere reagovanja na američke provokacije iznad Crnog mora.

Prva predizborna televizijska debata između američkih predsedničkih kandidata iz Demokratske i Republikanske stranke – DŽozefa Bajdena i Donalda Trampa – održana je 27. juna uveče u studiju Si-En-Ena u Atlanti. Bajdenov nastup mnogi su okarakterisali kao neuspeh. Konkretno, uredništvo američkog lista NJujork tajms pozvalo je Bajdena da se povuče iz predizborne trke.

HOĆE DA NAM ZADAJU POSLEDNJI UDARAC! Veliko upozorenje srpskog stručnjaka (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA