Najnovije

UPOZORENJE IZ KRIMA: Američki dronovi nad Crnim morem su agresija

Član komiteta za bezbednost i poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet izjavio je da prisustvo američkih izviđačkih dronova u Crnom moru predstavlja agresijiu i realnu pretnju na koju Rusija mora da odgovori.

Šeremet je upozorio i da će bilo kakvo drugačije ponašanje Moskve njeni protivnici shvatiti kao slabost i da će samim tim Amerika samo povećati pritisak i svoje vojno prisustvo u strateški važnim regionima.

„Odgovor Rusije na američku provokaciju u Crnom moru biće iznuđena mera pred agresijom i realnom pretnjom po živote i zdravlje građana Rusije. Sva međunarodna pravila i zakoni koje protivnik koristi kao paravan odlaze u drugi plan dok opasnost ne prođe i dok se ne smanji stepen napetosti“, rekao je on.

Podsetimo, Mmnistar odbrane Rusije Andrej Belousov naložio je Generalštabu ruske vojske da predloži kakve će mere biti preduzete na sve češće provokacije američkih strateških bespilotnih letelica iznad Crnog mora.

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, intenzitet letova američkih strateških bespilotnih letelica iznad Crnog mora se u poslednje vreme drastično povećao, a američke letelice vrše izviđanje i pomažu pri navođenju ciljeva visokopreciznim naoružanjem koje su zapadne države isporučile ukrajinskoj vojsci.

Istovremeno, oglasio se i Pentagon koji je reagovao na ova upozorenja saopštivši da će američki vojni avioni i dronovi nastaviti da lete iznad međunarodnih voda Crnog mora gde je to dozvoljeno zakonom.

UKRAJINA U VELIKOM PROBLEMU: Zelenski priprema "plan za okončanje rata"

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA