Najnovije

ZAUVEK ĆE ČEKATI! Na Zapadu srušili snove Ukrajine o NATO

Severnoatlantska alijansa ne namerava da primi Ukrajinu u svoje redove, uprkos svim formalnim obećanjima, piše kolumnista američkog lista „NJuzvik“ Danijel Depetris.

„Uprkos svim formalnim izjavama o tome da vrata NATO treba da ostanu otvorena za nove članove, do sada bi trebalo da bude potpuno jasno da Alijansa ne želi da se Ukrajina pridruži njenim redovima“, ocenjuje novinar.

Kako ističe, u NATO su spremni da snabdevaju Kijev oružjem i novcem kako bi se borio protiv Rusije, pošto je Moskva glavni protivnik Alijanse. Međutim, dodaje Depetris, NATO nije spreman da uđe u direktnu konfrontaciju sa Rusijom zbog Ukrajine.

„Ukrajina odavno čeka na članstvo u NATO. Nastaviće da čeka, verovatno, večno, ma kakve slatke reči zapadni lideri šaputali na uvo Vladimiru Zelenskom“, zaključio je stručnjak.

Podsećamo, krajem septembra 2022. Vladimir Zelenski je saopštio da Kijev podnosi zahtev za ulazak u NATO po ubrzanoj proceduri. Istovremeno, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je punopravno članstvo Ukrajine u Alijansi nemoguće tokom oružanog sukoba.

RUSKA VOJSKA NE STAJE! Oslobođeno i mesto Šumi u DNR

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA