Najnovije

GAŽENJE KOD RABOTINA: Uništeno maskirano uporište OSU - pogledajte "Msta-S" u akciji! (VIDEO)

Posada samohodne artiljerijske jedinice (SAU) 152 mm „Msta-S“ 42. motorizovane divizije grupe trupa „Dnjepar“ pogodila je maskirno uporište Oružanih snaga Ukrajine severno od sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti.
Msta-S

Msta-S

Precizno gađanje ruskih artiljeraca uništilo je ukrajinske oružane snage, komunikacionu opremu i neprijateljsko oružje, stoji u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

„Ovo je veoma dobro oružje, opremljeno sistemom automatizacije, sistemima za automatsko nivelisanje, a takođe ima i sistem za automatsko navođenje vatre. Sam alat je jednostavan za rukovanje. Najpogodniji je mehanizam za nabijanje“, rekao je komandir topa sa pozivnim znakom Volkodav.

Dronovi OSU stalno love ruske samohodne topove, ali ruske artiljerijske posade koriste aktivnu taktiku, stalno menjajući položaje nakon pucanja, navodi se u objavi MO RF.

Da bi naneli maksimalnu štetu neprijatelju, posade Msta-S koriste različite vrste municije. Paljba se vrši i sa zatvorenih položaja i direktnom paljbom. Vatru ispravljaju dronovi. Pogođene su i ukrajinske odbrambene strukture, njihovi kontrolni centri i vojna oprema, stoji u saopštenju ministarstva odbrane RF.

Pogledajte snimak ovih borbenih dejstava:

Pročitajte OVDE o napadu ruske armije na Krasnogorovku

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA