Najnovije

DRAMA U KIJEVU! Počelo spaljivanje vojnih vozila, sve službe u stanju pripravnosti!

Nepoznati počinioci zapalili su još tri vojna vozila u Izjumu u Harkovskoj oblasti i u Odesi, izvestilo je u subotu ukrajinsko izdanje "Strana" pozivajući se na izvor u policiji.

"Strana" je 24. juna izvestila o paljenju tri vojna vozila od strane nepoznatih počinilaca u Odesi, Nikolajevu i Kamenskom.
"U gradu Izjum u 3.00 sata zapaljena su dva vojna vozila, džip Great Wall i kamion MAN. Požar je ugašen za 40 minuta, ali su vozila potpuno izgorela. Još jedan slučaj paljenja zabeležen je u Odesi, gde je zapaljen automobil Nissan, koji je pripadao vojniku", navodi se u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu izdanja.

Prema informacijama izdanja, materijali o ovim paljenjima predati su Službi bezbednosti Ukrajine (SBU).

Ranije su ukrajinski mediji izvestili da su počela paljenja vojnih vozila, jer ih građani uzimaju za vozila zaposlenih u vojnim komisijama.
Na internetu su se raširili video snimci nasilne mobilizacije, na kojima predstavnici ukrajinskih vojnih komisija, često primenjujući silu i prebijajući muškarce mobilizacionog uzrasta, odvoze ih u kombijima u nepoznatom pravcu.

Zakon o pojačanoj mobilizaciji u Ukrajini stupio je na snagu 18. maja. Dokument obavezuje sve vojne obveznike da u roku od 60 dana od stupanja zakona na snagu ažuriraju svoje podatke u vojnoj komisiji. Za to je potrebno lično doći u vojnu komisiju ili se registrovati u "elektronskom kabinetu regruta". Poziv na mobilizaciju će se smatrati uručenim, čak i ako ga regrut nije lično video: datum "uručenja" će biti datum kada je u dokumentu postavljen pečat o nemogućnosti ličnog uručenja.

U zakonu je navedeno da vojni obveznici moraju stalno nositi vojnu knjižicu sa sobom i pokazivati je na prvi zahtev zaposlenih u vojnoj komisiji ili policiji. Onima koji izbegavaju mobilizaciju može biti oduzeto pravo na upravljanje vozilom. U dokumentu nisu navedeni rokovi demobilizacije, što je izazvalo nezadovoljstvo kod pojedinih poslanika.

NAJOPASNIJI RUSKI AVIONI SU NA 200 KILOMETARA OD UKRAJINE: Supersonični bombarderi, brutalna ruska baza

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA