Najnovije

BIVŠI SAVETNIK PENTAGONA UPOZORAVA ZAPAD: Ne provocirajte Moskvu

Životi građana SAD i Zapadne Evrope su u ozbiljnoj opasnosti zbog nepromišljenje politike zemalja NATO-a vezane za Ukrajinu, Zapad treba da prestane da provocira Moskvu, upozorio je bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor.

„Sukob sa Rusijom može da preraste u nuklearni, a mi na to nismo spremni. Američki političari nastavljaju da žive u svetu iluzija, misle da i dalje imamo stratešku prednost kao tokom Hladnog rata, ali to više nije tako“, rekao je Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal „Judging Freedom“.

On je posebno bio ogorčen izveštajima o pokušajima Kijeva da napadne sisteme za upozorenje o raketnom napadu na rusku teritoriju.

Podsetimo, u američkom Stejt departmentu su nedavno izjavili da je američki predsednik Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na teritoriji Rusije koji prete Harkovskoj oblasti, ali je ostavio na snazi zabranu upotrebe operativno-taktičkih raketa „atakams“ i drugog vatrenog oružja velikog dometa.

Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.

STRAŠNA AFERA TRESE UKRAJINU! Otkrivena trgovina organima? Teške optužbe: "Bespomoćnim ljudima vadili i izvozili..."

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA