Najnovije

Oboren ukrajinski Su-25, pogledajte kompletne gubitke duž cele linije fronta

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je dnevni izveštaj o toku SVO, a kako se navodi, jedinice ruske vojske uspele su da zauzmu bolje položaje duž čitave linije fronta i nanesu značajne gubitke u ljudstvu i tehnici neprijateljskim snagama.

Tako je operativno-taktička grupa "Sever" odbila tri kontranapada i nastavila napredovanje u dubinu teritorije neprijatelja. Na Harkovskom pravcu, ruska vojska neutralisala je gotovo 150 vojnika, tri oklopna vozila, lansirno vozilo sistema PVO "osa", haubicu M777 američke proizvodnje, kao i haubicu D-30.

Vojnici grupe "Zapad" zauzeli su povoljnije položaje na frontu, neutralisali gotovo 400 vojnika, a uništeno je i tri oklopna transportera, osam oklopnih automobila, tri haubice D-20, haubica "msta-b", i samohodna artiljerijska haubica "gvozdika".

Jedinice grupe trupa "Jug" popravile su situaciju duž linije fronta, a neprijatelj je izgubio gotovo 470 vojnika, dva borbena vozila pešadije, tri oklopna automobila, kao i haubicu "msta-B".

Operativno taktička grupa "Centar" poboljšala je taktički položaj i odbila pet kontranapada neprijatelja. Neutralisano je gotovo 370 ukrajinskih vojnika, uništena su četiri borbena oklopna vozila, dva oklopna automobila, haubica M777, samohodna artiljerijska haubica "gvozdika", dve haubice D-30 i haubicu M119 američke proizvodnje.

Jedinice grupe trupa "Vostok" zauzele su povoljnije položaje, neutralisale gotovo 130 vojnika, dva borbena oklopna vozila i sedam vozila.

Borci u sastavu grupe "Dnjepar" neutralisali su gotovo 75 vojnika, uništili tri vozila, dve haubice M777 proizvedene u SAD, haubice D-20 i "msta-b", dok su posade PVO uspele da obore jurišni avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Tokom dana, ukupno je oboreno 18 raketa lansiranih iz sistema HIMARS, dve vođene bombe "hamer" francuske proizvodnje, kao i 41 bespilotna letelica Oružanih snaga Ukrajine. U izveštaju se navodi i da su posade obalskih raketnih sistema "bastion" u sastavu Crnomorske flote izvršile napade po nizu kopnenih ciljeva ukrajinske vojske.

Rusi u Paraskovjevki, Ukrajinci beže sa periferije (MAPA, VIDEO)

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA