Najnovije

OTKRIVENA NAJSLABIJA TAČKA ZAPADA U EVROPI! Za NATO je opasnija nego bilo koja druga!

Baza Ramštajn u Nemačkoj biće najslabija tačka NATO u slučaju rata s Rusijom, piše "Agoravoks".

- Konfrontacija NATO i Rusije je pokazala da snage Alijanse imaju mnogo slabih tačaka u poređenju sa ruskom vojskom, ali ima jedna koja je za NATO opasnija nego bilo koja druga, vazdušna baza Ramštajn u Nemačkoj - navodi se u članku.
Prema rečima autora, eskalacija u ponašanju zapadnih saveznika Kijeva može da dovede do toga da se sa sukoba u Ukrajini pređe na rat između SAD i Evrope protiv Rusije u punom obimu.

Ako bi ruske snage likvidirale nemačku bazi to bi učinilo NATO "slepim i osakaćenim", odnosno bez važne tačke za snabdevanje snaga i mogućnosti da odgovori.

Podsetimo, u američkom Stejt departmentu su nedavno izjavili da je američki predsednik Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na teritoriji Rusije koji prete Harkovskoj oblasti, ali je ostavio na snazi zabranu upotrebe operativno-taktičkih raketa "atakams" i drugog vatrenog oružja velikog dometa.
Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.

UŠAKOV: Putin će razgovarati sa Dodikom o rezoluciji u Srebrenici

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA